Nilsson ja norjalaiset juhlivat naisten mc-sprintissä Planicassa, Suomen olympiavalinnat yhä auki
Puheenaiheet
Nilsson ja norjalaiset juhlivat naisten mc-sprintissä Planicassa, Suomen olympiavalinnat yhä auki
Ruotsin Stina Nilsson hiihti naisten sprintin ykköseksi Planican maailmancupissa Sloveniassa. Suomalaisista paras oli välieriin yltänyt Krista Pärmäkoski, mutta Johanna Matintalo, Anne Kyllönen ja Aino-Kaisa Saarinen jäivät omien eriensä hännille ja Laura Mononen sekä Kerttu Niskanen alkukarsintaan. Olympiavalinnat ovat ennen huomista kymppiä Pärmäkosken ja Niskasen takana yhä selkiytymättä.
Julkaistu 20.1.2018
Apu

Johanna Matintalo, 21, on ennakkokaavailuissa tyrkyllä jonkun kokeneemmista kisakävijöistä syrjäyttäjäksi. Lauantain sprinttikisassa hän kuitenkin sippasi puolivälierässä pahasti.

- Alku oli ihan hyvä, mutta seuraavassa erässä tuntui jo aika pahalta. Paremminkin on kulkenut, nyt tahmoi ihan tosissaan. Täytyy vaan suunnata katseet huomiseen ja jatkaa siitä, Matintalo puhalteli.

Naisten huominen 10 kilometriä on käytännössä viimeinen näyttöpaikka Koreaan. Yhden kisan tuloksella ei toki päästä kisoihin, mutta onnistuminen sillä saattaa kääntää tiukan kisan viimeisistä olympiapaikoista onnistujan eduksi. Taka-alalla häälyvät myös viestijoukkueen valinnat.

Naisten sprintin voittoon väänsi Ruotsin Stina Nilsson. Onnellisin jo välieränsä voitosta ja etenkin maalissa oli kuitenkin Norjan Kathrine Rolsted Harsem.

Kyyneliin puhjennut Harsem, 28, varmisti käytännössä lauantain kakkossijallaan olympiapaikan vuonomaan kivikovassa maajoukkueessa. Ennen Planicaa Harsemin paras mc-sijoitus oli seitsemäs.

Norja puskee vuodesta toiseen huipulle kansainvälisesti uusia nimiä. Dopingpannaa kärsivän Therese Johaugin, olympialaisiin keskittyvän Marit Björgenin, Planican sprintissä kolmanneksi yltäneen Maiken Caspersen Fallan ja kumppanien takana oleva rintama käy niin kovaa kamppailua edustuspaikoista keskenään, että seulan läpäissyt on aina kykenevä hiihtämään arvokisamitaleille.

Kommentoi »