Tuulilasi

New Yorkin "tulevaisuuden taksin" tuotanto aloitettiin

New Yorkin "tulevaisuuden taksin" tuotanto aloitettiin
Keltaiset taksiversiot Nissanin NV200-mallista valtaavat pian New Yorkin kadut.

Uusien taksien tuotanto on aloitettu Meksikossa Cuernavacan tehtaalla. Valmistuksen aloitusta edelsi tuotantolinjan muuntaminen erikoistarpeisiin, sillä autoihin asennetaan paljon taksien erikoisvarusteita.

Tulevaisuuden taksiksi nimetyssä autossa on 2-litrainen ja nelisylinterinen moottori, jolle Nissan antaa 150 000 mailin eli noin 240 000 kilometrin takuun.

Tavallisesta tuotantomallista NV200:n taksimalli poikkeaa varsin paljon. Muun muassa auton katto on lasia, jotta matkustajat voivat ihastella kaupungin rakennuksia ja matkustamon sivuikkunat saa auki. Lisäksi matkustajien käytössä on esimerkiksi kaksi usb-porttia ja puhelimien latausasema.

New Yorkin taksien toimintaa valvova Taxi and Limousine Commission (TLC) valitsi Nissan NV200 -mallin kaupungin taksimalliksi kahden vuoden kilpailutusprosessin päätteeksi vuonna 2011. Valinta on kerännyt paljon kritiikkiä ja se on pyritty kaatamaan useiden oikeudenkäyntien avulla. Nyt kuitenkin näyttäisi siltä, että uudet NV200-taksit saapuvat New Yorkin liikenteeseen vuoden 2014 aikana.

Julkaistu: 26.8.2013
Kommentoi »