Tuulilasi

New Yorkin "tulevaisuuden taksin" tuotanto aloitettiinNew Yorkin "tulevaisuuden taksin" tuotanto aloitettiin

Keltaiset taksiversiot Nissanin NV200-mallista valtaavat pian New Yorkin kadut.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Nissan

Uusien taksien tuotanto on aloitettu Meksikossa Cuernavacan tehtaalla. Valmistuksen aloitusta edelsi tuotantolinjan muuntaminen erikoistarpeisiin, sillä autoihin asennetaan paljon taksien erikoisvarusteita.

Tulevaisuuden taksiksi nimetyssä autossa on 2-litrainen ja nelisylinterinen moottori, jolle Nissan antaa 150 000 mailin eli noin 240 000 kilometrin takuun.

Tavallisesta tuotantomallista NV200:n taksimalli poikkeaa varsin paljon. Muun muassa auton katto on lasia, jotta matkustajat voivat ihastella kaupungin rakennuksia ja matkustamon sivuikkunat saa auki. Lisäksi matkustajien käytössä on esimerkiksi kaksi usb-porttia ja puhelimien latausasema.

New Yorkin taksien toimintaa valvova Taxi and Limousine Commission (TLC) valitsi Nissan NV200 -mallin kaupungin taksimalliksi kahden vuoden kilpailutusprosessin päätteeksi vuonna 2011. Valinta on kerännyt paljon kritiikkiä ja se on pyritty kaatamaan useiden oikeudenkäyntien avulla. Nyt kuitenkin näyttäisi siltä, että uudet NV200-taksit saapuvat New Yorkin liikenteeseen vuoden 2014 aikana.

Julkaistu: 26.8.2013