Tuulilasi

Neljännen sukupolven Skoda Octavia Scout esitellään pikapuoliin

Neljännen sukupolven Skoda Octavia Scout esitellään pikapuoliin
Uuden sukupolven Škoda Octavian mallistoon sisältyy myös Octavia Scout. Yksityiskohdiltaan jykevän, suurempimaavaraisen ja offroad-henkisen Combi-farmarimallin suosio sai alkunsa jo vuonna 2007. Nyt autosta tehdään jo neljännen sukupolven versio.
Julkaistu: 11.6.2020

Koko perheen kesälomamatka, viikonlopun suuret ruokaostokset tai matka maastopyöräilemään maalle polkupyörä tavaratilassa: uusi Octavia Combi Scout soveltuu erinomaisesti monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Vakiovarusteinen huonon tien paketti käsittää auton pohjasuojat ja 15 millimetriä suuremman maavaran, joten auto selviytyy myös hieman haastavammastakin ajo-olosuhteista. Octavia Scout on hyvä valinta myös asuntovaunun, hevostenkuljetusperävaunun tai venetrailerin vetämiseen. Jos autoon valitaan 2.0 TDI -dieselmoottori teholtaan 200 hv, suurin sallittu perävaunumassa on 2000 kg.

Uuden Octavian muiden mallien tapaan Scout on sisältä entistäkin tilavampi. Ulkomitat ovat kasvaneet maltillisesti: Scout on nyt 4703 millimetriä pitkä (+16 mm) ja 1829 millimetriä leveä (+15 mm). Autokokoluokkansa suurin tavaratila on kasvanut 30 litralla 640 litraan. SCOUT-varustelussa on vakiona innovatiiviset Matrix LED -ajovalot, jotka Octavia-malleihin ovat nyt saatavissa ensimmäistä kertaa.

Tehokkaat ja taloudelliset TDI- ja TSI-moottorit

Uuden EVO-sukupolven 2.0 TDI -dieselmoottorin teho on 200 hv ja suurin vääntö 400 Nm. Tämä Octavia-historian tehokkain dieselmoottori esitellään nyt Scoutissa. Muut moottorivaihtoehdot ovat 2.0 TSI bensiini teholtaan 190 hv sekä 2.0 TDI diesel teholtaan 150 hv. Näiden kolmen moottorin yhteydessä autossa on aina neliveto ja 7-vaihteinen DSG-vaihteisto.

Muista Octavia-malleista erottuvat etu- ja takapuskuri, keulan ja perän pohjasuojukset sekä pyöränkoteloaukkojen, sivuhelmojen ja ovien alaosien mustat verhousosat suojaavat Scoutin koria ja korostavat vahvaa kokonaisilmettä. Vakiovarustukseen sisältyvät 18-tuumaiset hopeanväriset Braga-kevytmetallivanteet, joiden vaihtoehtona saatavilla ovat vastaavat vanteet antrasiitinvärisinä, tai 19-tuumaiset Manaslu-kevytmetallivanteet, joiden värinä antrasiitti. Keulan ja perän diffuusorit, kattokaiteet ja ikkunoiden kehykset ovat hopeanväriset, kuten myös sähkösäätöisten ja -lämmityksellisten koria vasten kääntyvien ulkopeilien kotelot. Ulkopeilit ovat automaattisesti himmentyvät. Vakiovarustukseen kuuluvat myös LED-sumuvalot ja etulokasuojien Scout-logot.

Uudistetut sisätilat

Neljännen sukupolven Octavian uudet sisätilaratkaisut on toteutettu myös Scout-mallissa, ja niiden ansiosta tilat ovat entistäkin väljemmät ja helppokäyttöisemmät. Uudenlainen kojelauta on modulaarinen ja monitasoinen, ja sitä hallitsee keskellä vapaasti seisova 10-tuumainen keskusnäyttö. Keskikonsolia koristavat kromiyksityiskohdat. Myös uusissa oviverhouksissa ja ovenkahvoissa on kromikoristeet. Scoutin poljinpinnat ovat metalliset. Istuimien, ohjauspyörän, kyynärnojien ja kojelaudan verhoiluissa on kontrastina ruskeat koristesaumat.

Octavia Scout ensiesitellään heinäkuun alussa, jolloin myös julkaistaan yksityiskohtaista tietoa siitä sekä Octavia-malliston muista uutuuksista.

3 kommenttia