Tuulilasi

Neljä ihmistä menehtyi kolarissa – suunnitteilla mullistava varoitusjärjestelmäNeljä ihmistä menehtyi kolarissa – suunnitteilla mullistava varoitusjärjestelmä

Neljä ihmistä sai AZCentralin mukaan surmansa viime perjantaina moottoriteillä Yhdysvaltojen Flagstaffissa, kun yksi autoilija oli eksynyt väärälle kaistalle.
Kuvat All Over Press

Arizonan liikenneturvallisuusviraston mukaan henkilö ajoi moottoritiellä väärään suuntaan, mikä aiheutti fataalin onnettomuuden.

Kaikki menehtyneet olivat autossa, jota vastaan väärälle kaistalle erehtynyt autoilija ajoi. Yksin autossa ollut väärää kaistaa ajanut henkilö loukkaantui ja joutui sairaalahoitoon, hänen tilastaan ei ole tietoa.

Turvallisuusviraston mukaan he alkavat nyt suunnitella järjestelmää, joka varoittaisi kuljettajia moottoritietä väärään suuntaan ajavista ajoneuvoista.

Lehden mukaan järjestelmä perustuu lämpökameroihin, jotka laukaisevat ääni- ja valohälyttimet, että kuljettja tajuisi ajavansa väärään suuntaan. Samalla lähtisi hälytys sekä poliisille että palokunnalle.   

Julkaistu: 22.8.2017