Nelikymppinen Kasai loistaa mäkihypyssä, Koivuranta paras suomalainen
Puheenaiheet
Nelikymppinen Kasai loistaa mäkihypyssä, Koivuranta paras suomalainen
Menestyminen mäkihypyssä kolmella eri vuosikymmenellä kuulostaa enemmän amerikkalaiselta urheiluelokuvalta kuin todellisuudelta, mutta Japanin Noriaki Kasai on pystynyt siihen. Veteraani venyi hopealle Sotsin suurmäessä, jonka voitti Puolan Kamil Stoch. Anssi Koivuranta oli 11:s.
Julkaistu 15.2.2014
Apu

Noriaki Kasain valmentajaa Janne Väätäistä pidettiin neljä vuotta sitten enemmän tai vähemmän epäonnistuneena työssään, kun Vancouverin parhaaksi suomalaissaavutukseksi jäi Janne Ahosen neljäs sija. Nyt sille ja koko silloiselle miesten mäkihypyn tilanteelle luultavasti hurrattaisiin.

Kasai, 41, on tuuletellut pitkin kautta palkintopallilla ja venytti nyt olympiahopealle. Hänen uransa on hämmästyttävä lajissa kuin lajissa, mutta erityisen mäkihypyssä, jossa pärjäävät pahemmin kärjistämättä huimapäiset parikymppiset.

Aikuisten arvokilpailutasolla Noriaki Kasai kilpaili ensi kerran jo Lahden MM-kisoissa helmikuussa 1989. Hänellä on entuudestaan olympiahopea Lillehammerin joukkuemäestä ja seitsemän arvokisamitalia, kirkkaimpana lentomäen MM-kulta vuodelta 1992.

Suuri osa Sotsin hyppääjistä oli tuolloin hiekkalaatikkoiässä, jos ylipäätään syntynyt.

Suomalaisist paras oli Anssi Koivuranta, joka sijoittui 11:nneksi. Sijoitus ei ole kehnoimmasta päästä, mutta läsähtänyt toisen kierroksen hyppy jätti pahan maun kuusamolaisen suuhun.

- Survoin sitten ihan hyppyrin keulan ohi. Surkea lässähdys ja ihan oma moka, Koivuranta tokaisi.

Janne Ahonen sijoittui 22:nneksi eikö liioin ollut isommin juttutuulella.

- Kun menee huonosti, menee näin. Kaksi onnetonta kisaa, hän kuittasi olympialaiset osaltaan.

Olympiakultaa voitti Puolan Kamil Stoch ja pronssille hyppäsi Slovenian Peter Prevec.

Lue lisää Noriaki Kasaista ja Suomen mäkihypyn näkymistä ensi viikon Avusta.

Kommentoi »