Näyttelijä Riku Nieminen: "Tästä syystä palaan Putoukseen!"
Kulttuuri
Näyttelijä Riku Nieminen: "Tästä syystä palaan Putoukseen!"
Riku Nieminen on mielissään päästessään työskentelemään uusien näyttelijöiden kanssa.
Julkaistu 23.9.2015
Apu

Näyttelijä Riku Nieminen astuu takaisin Putous-näyttelijöiden remmiin, kun sarjan seitsemäs kausi käynnistyy lokakuussa. Viimeksi toissa kaudella mukana ollut näyttelijä ei tohtinut kieltäytyä tarjouksesta, kun häntä pyydettiin mukaan.

Putouksen näyttelijäkaarti uusiutui viime vuonna täysin, kun pitkään mukana olleet näyttelijät kieltäytyivät jatkokaudesta.

– Minua pyydettiin takaisin sarjaan, ja vaikeahan se oli sanoa ei, kun vanha suola vielä janotti. Suuri kimmoke paluulleni oli myös se, että Teppo Airaksisesta tuli sarjan ohjaaja. Hetken verran jouduin miettimään, onko minulla sarjalle enää mitään annettavaa. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että kyllä varmasti on, Riku sanaili Putous-kauden lanseeraustilaisuudessa keskiviikkona.

Riku ei liioin haikaile vanhojen kollegoidensa perään, vaan uusi näyttelijäkatras vain lisäsi näyttelijän intoa palata sarjaan. Rikun rinnalla Putouksessa nähdään viime kaudeltakin tutut Mari Perankoski, Joonas Nordman, Essi Hellén, Ville Tiihonen, Jenni Kokander ja Kari Ketonen. Ohjelman juontajana jatkaa Heikki Paasonen

– Uusi porukka on aina ammatillisesti kiinnostava lähtökohta. Minulle on jo nyt selvinnyt, että kyseessä on hälyttömän nopea ja ammattitaitoinen ryhmä. Heillä ei kauan nokka tuhise, kun materiaali otetaan haltuun.

Viime kauden jaksoista Riku ei katsonut kuin ensimmäisen, eikä hänellä olekaan mitään ennakko-odotuksia pian alkavasta seitsemännestä kaudesta. Näyttelijä ei liioin suostu ottamaan stressiä tulevasta koitoksesta.

– Voihan olla, että minuun kohdistuu erilaisia odotuksia, mutta eivät ne silti tekemiseeni vaikuta. Paineita en aio ottaa. Odotan jo innolla lähetysviikkojen tuomaa hybristä ja energiaa.

Näyttelijän töidensä ohella Riku tunnetaan muusikkona. Parissakin yhtyeessä vaikuttava mies käväisi vastikään Neljä Ässä –bändinsä kanssa Berliinissä yhdistetyllä loma- ja keikkamatkalla, joka poiki poppoolle myös lisää töitä.

– Heitimme keikat sekä Mauerparkissa että Alexanderplatzilla. Soitimme ehkä kaksi tuntia ja saimme sinä aikana kolme keikkapyyntöä. Lokakuussa Berliinissä olisi jopa yhdet häät, jonne meitä pyydettiin – katsotaan nyt, onko keikka tarpeeksi kustannustehokas, Riku myhäili.

Kommentoi »