Tuulilasi

Näyttelijä närkästyi Clarksonin heitosta – Top Gearille napsahtamassa 1,2 miljoonan haaste


Brittihuumori ei välttämättä uppoa kaikille.
Kuvat Top Gear Live

Autotoimittaja Jeremy Clarkson laukoo Twitterissä itselleen uskolliseen tyyliin totuuksia Daily Mailista ja brittilehden toimittajista. Teksti on tylyä: katso vaikka itse.

Syy on Top Gearin 21. tuotantokauden päätösjaksossa nähty kohtaus, jossa ohjelman juontajat Clarkson, Hammond ja May rakentavat Thaimaassa sillan Kwai-joen yli.

Sillan valmistuttua Hammond ja Clarkson arvostelevat sitä samalla, kun aasialaismies ylittää joen sitä pitkin.

"Hetki josta olen ylpeä, mutta siinä on kalteva pinta. [That is a proud moment, but there´s a slope on it]", Clarkson tokaisee. Slope on puhekielessä halventava ilmaisu aasialaiselle.

Hammond yrittää pehmittää heittoa toteamalla sillan toisen laidan olevan toista korkeammalla, mutta Clarksonin sanoman kaksinaismerkitys ei jää epäselväksi.

Clarksonin vitsi laukaisi valitusten ryöpyn ja Daily Mail teki aiheesta jutun, jossa muun muassa kerrotaan, että intialaissyntyinen näyttelijä Somi Guha harkitsee oikeusjutun nostamista Top Gearia tuottavaa yleisradioyhtiö BBC:tä vastaan. Guha vaatii BBC:ltä anteeksipyyntöä ja koko ohjelmasarjan lopettamista tai hän hakee miljoonan punnan eli 1,2 miljoonan euron korvauksia loukkaavasta ilmaisusta.

Clarkson ei Daily mailin kirjoitusta sulata ja vitsailee Twitterissä muun muassa, että hän ei ole rasisti, koska istuu parhaillaan baarissa miehen kanssa, joka asuu aika lähellä Walesia. Lisäksi Clarkson esimerkiksi julistaa, että "mikään ei vahingoita journalismia enemmän kuin Mail online. He p****n vertaa välittävät totuudesta."

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 31.3.2014