Näyttelijä Maria Kuusiluoma: ”Tästä syystä haluan pitää välivuoden!”
Puheenaiheet
Näyttelijä Maria Kuusiluoma: ”Tästä syystä haluan pitää välivuoden!”
Näyttelijä ja tuottaja Maria Kuusiluoma aikoo heittäytyä vuoden ajaksi pullantuoksuiseksi kotiäidiksi.
25.7.2015
 |
Apu

Näyttelijä ja tuottaja Maria Kuusiluoma aikoo pitää ensi syksystä alkaen välivuoden töistään, mikäli sellainen hänelle myönnetään. Ahkerana työmyyränä tunnettu nainen ei halua tehdä sapattivuotensa varalle minkäänmoisia suunnitelmia.

– Olen painanut niin nasta laudassa viimeiset vuodet, että tarvitsen nyt välivuoden kaikesta. En aio tehdä sen aikana yhtään mitään – keskityn ainoastaan lapsiini. Ensi vuosi on viimeinen, ennen kuin esikoiseni menee kouluun. Haluankin yrittää olla edes vuoden ajan pullantuoksuinen kotiäiti, Maria kertoi tuottamansa Zorro-näytelmän ensi-illassa Taaborinvuoren kesäteatterissa.

Marialla on italialais-suomalaisen avomiehensä kanssa kaksi lasta Luca, 6 ja Luna, 4. Marian mukaan seuraava vuosi eletään perheessä niin lasten kuin hänenkin ehdoillaan.

– Olen sanonut jo miehellenikin, että hänen on otettava taloudellinen vastuu perheestämme ja kannettava taalat pöytään. Äidin hermojen täytyy nyt levätä. En oikein tiedä, miten hän suhtautuu asiaan, mutta ei hänellä oikein ole vaihtoehtoja, Maria nauroi.

Tällä hetkellä nelihenkisen perheen arki on Marjan mielestä kaikkea muuta kuin rentouttavaa. Tavallisesti Maria viettää aamupäivät ja illat teatterilla ja kuskaa siinä välissä lapsia päiväkotiin ja harrastuksiin.

– Keskimäärin viisi kertaa päivässä ajan hirveässä kiireessä johonkin. Siinä ei kyllä hermo lepää tippaakaan.

– Olen aina ollut kova tekemään töitä, mutta sen olen sentään oppinut, että keskityn vain yhteen asiaan kerrallaan: joko työhöni tai lapsiini. Ihminen tulee vaan hulluksi, jos elää jatkuvassa kakofoniassa ja yrittää tehdä kaikkea samaan aikaan. Siitäkin syystä välivuosi tulee nyt tarpeeseen.

Kommentoi »