Näyttelijä Eero Ritala: "Minut on istutettu kiltin pojan rooliin"
Kulttuuri
Näyttelijä Eero Ritala: "Minut on istutettu kiltin pojan rooliin"
Näyttelijä Eero Ritala uskoo, ettei ensi-iltajännityksestä pääsee koskaan eroon.
Julkaistu 30.8.2015
Apu

Uutuuselokuva Häiriötekijä muistetaan parin vuoden takaisesta Q-teatterin hittinäytelmästä. Sama musta huumori ja vinksahtaneet tarinat ovat läsnä myös leffakankaalla.

Kiltin pojan rooleistaan tunnettu näyttelijä Eero Ritala esittää elokuvassa sovinnaista IT-nörttiä. Eeron mukaan oli alusta alkaen selvä peli, että rooli lankeaisi nimenomaan hänelle.

– Jos miettii elokuvan muita näyttelijöitä, kuten Tommi Korpelaa, roolijako oli heti aika selvä homma. Olen tehnyt urallani myös joitakin vit**maisempia hahmoja, muta jollain tavalla minut on silti istutettu kiltin pojan rooliin. Ehkä se johtuu pyöreistä kasvoistani, joita on helppo ruoskia, Eero naureskeli Häiriötekijän lehdistötilaisuudessa.

Elokuvaa tähdittää muutenkin lähes sama näyttelijäkaarti kuin teatteriversiossa, ja rooleissa nähdään Eeron lisäksi Tommi Korpela, Elena Leeve, Elina Knihtilä, Pirjo Lonka, Jani Volanen ja Lotta Kaihua. Eeron mukaan onnistuneesta lopputuloksesta onkin kiittäminen etunenässä hyvin yhteen hitsautunutta tekijäporukkaa.

– Leffan tekeminen tällä porukalla oli maailman helpointa. Ryhmästämme puuttuu tietynlainen sovinnaisuus, mikä vie asioita nopeasti paljon tavallista pidemmälle. Monesti uuden porukan kanssa pitää lähteä liikkeelle aika varovasti, mutta me pystymme kiihdyttämään saman tien tappiin.

Parhaillaan ryhmä valmisteleekin jo seuraavaa projektiaan. Kolmen viikon päästä Q-teatterissa saa ensi-iltansa Jälkeenjäävät-niminen näytelmä, joka kulkee vahvasti Häirötekijän jalanjäljissä. 

– Tällä hetkellä meneillään on se pahin hetki, kun tuntuu, etten osaa näytellä yhtään kohtausta, ja minulla on ihan köntsät housussa. Tiedän päässäni, mitä minun pitäisi tehdä, mutten osaa vielä tuoda sitä näyttämölle. Yleensä rooli muotoutuu aina viimeisten viikkojen aikana.

Pahasta ensi-iltajännityksestä kärsivän Eeron mukaan kokemuskaan ei tuo rimakauhuun helpotusta, vaan samat perhoset kipristelevät kerta toisensa jälkeen vatsanpohjalla.

– En usko, että siitä jännityksestä pääsee koskaan eroon. Kun olemme tehneet jotain näytelmää antaumuksella, totta kai se kiinnostaa, miten ihmiset ottavat sen vastaan. 

Kommentoi »