Apu

Näyttelijä Antti Luusuaniemi: "Jouluna meillä kokkaa neljä sukupolvea"


Useista tv-sarjoista ja elokuvista tuttu Antti Luusuaniemi käy harvoin vaimonsa Lilin kanssa julkisissa tilaisuuksissa.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi, 38, saapui harvinaisesti yhdessä vaimonsa Lilin, 30, kanssa keskiviikkoiltana Ranskan suurlähetystöön viinintuottaja Bollingerin järjestämään iltatilaisuuteen.

- Käymme kahdestaan ulkona viikottain lähiravintoloissa syömässä, mutta julkisissa tapahtumissa harvemmin, näyttelijä myönsi kaunis vaimonsa rinnallaan.

Pariskunta tapasi vuonna 2010 ja unkarilaissyntyinen Lili muutti pian Antin perässä Suomeen. Naimisiin he menivät vuonna 2012. Lili iloitsikin siitä, että hänen sukulaisensa Budapestista lentävät Suomeen joulua viettämään.

- Kokoonnuimme viime jouluna kaikki meille ja on ihanaa tehdä se uudestaan. Saamme jälleen koko perheen kokoon, Lili sanoi.

- Heitä oli viimeksi neljä sukupolvea keittiössä kokkaamassa: yhteinen tyttäremme Luna, Lili, hänen äitinsä ja mummonsa, Antti hehkuttaa.

Luusuaniemien kahden kulttuurin joulupöydässä on perinteisten ruokien sijaan moderni tvisti, mutta eräs suomalainen perinneruoka pysyy.

- Lili rakastaa riisipuuroa. Äitini tekee sitä, joten menemme hänen luokseen. Se on hauska ruokahetki lapsille manteleineen, Antti kertoi.

Teksti: Annika Vuorensola Kuva: Jaakko Jaskari

Julkaistu: 9.11.2017