Tuulilasi

Näyttääkö uusi Toyota Prius tältä? – edelleen vähän erikoisen näköinenNäyttääkö uusi Toyota Prius tältä? – edelleen vähän erikoisen näköinen

Toyota Priuksen virallisen oloiset kuvat ovat vuotaneet nettiin. Auton muotoilu vaikuttaa varsin erikoiselta.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Autonet.com.tw

Uusi Prius on erittäin tärkeä malli Toyotalle, sillä se on japanilaisjätin ensimmäinen uudelle modulaariselle TNGA-pohjalevylle pohjautuva malli. Prius on myös maailman tunnetuin hybridiauto, joten mallille on kovat odotukset. Mallin esittely tapahtunee lokakuussa Tokion autonäyttelyssä.

Toyota on antanut toistaiseksi ymmärtää, että uudesta Priuksesta halutaan tehdä aiempaa sporttisempi sekä ajo-ominaisuuksien että ulkonäön kannalta. Tämä etualalla oleva Prius ei tosin hirvittävän sporttisia mielikuvia anna. Myös auton sukkulamainen muotoilu on jäljellä.

Sininen auto näyttää hieman paremmalta ja muistuttaa jonkin verran Toyotan vetyautoa Miraita. Toistaiseksi ei tiedetä, mikä näiden kahden keulailmeen välinen ero on. Sinisen auton kyljessä on tosin enemmän tekstiä kuin vihreässä autossa. Olisiko se mahdollisesti Plug-In-hybridi ja vihertävä auto perinteinen hybridi?

Taiwanilainen Autonet-sivusto on saanut käsiinsä kuvien lisäksi myös muutamia teknisiä tietoja. Uutuus olisi 4 550 mm pitkä, mikä tekisi siitä noin 70 mm nykyistä pidemmän. Painon myös odotetaan tippuvan noin 100 kilolla nykyisestä.

Moottorina Priuksessa olisi edelleen 1,8-litrainen bensiinimoottori yhdistettynä sähkömoottoriin. Kokonaisteho nousisi noin 150 hevosvoimaan ja kulutus laskisi noin 10 prosentilla. Nämä lukemat ovat verrattain konservatiivisia ja ovat jopa hieman pettymys.

Luulisi, että tässä ajassa oli päästy parempiin lukemiin. Tosin nämä vuototiedotkin on hyvä ottaa vastaan täysin nielemättä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 8.7.2015