Eeva

Näytelmä joka menee pieleen riemastuttaa


Näytelmä näytelmässä -rakenne viihdyttää yhtä lailla sekä teatterin suurkuluttajia että untuvikkoja.

Kartanonherra on murhattu, ja etsivä on saapunut rikospaikalle. Kuva: Harri Hinkka.

Kun asiaan kuuluvalla vakavuudella ja taiteellisella kunnianhimolla varustautunut harrastajateatteriryhmä ryhtyy esittämään murhamysteeriä ensi-iltayleisölleen, ohjaajan alkusanoissa aavistaa uhkan. Teatteriporukan aiemmat ponnistukset ovat menneet mönkään, mutta tällä kerralla näytelmä on tarkoitus saada läpi kunnialla.

Näytelmä joka menee pieleen sai Englannissa parhaan komedian Olivier-palkinnon toissa vuonna. Sen näytelmä näytelmässä -rakenne viihdyttää yhtä lailla sekä teatterin suurkuluttajia että untuvikkoja.

Esitys on fyysisen tilannekomedian voitto. Komiikan taidoistaan tunnettu Tampereen Teatterin työryhmä osaa tämän lajin. Ei ole helppoa esittää ylinäyttelevää amatööriä eikä seikkailla romahtelevan rekvisiitan seassa.

Mika Eirtovaaran ohjauksessa sekasortoon vajoavan työryhmän epätoivo on toteutettu tarkasti ajoitusta, rytmiä ja volyymiä säädellen. Myös Marjatta Kuivaston suunnittelema lavastus sekä näyttämötekniikka ansaitsevat kiitoksen. Nokkela ja millintarkka työ takaa sen, että katsojat sekä nauravat että säikkyvät.

Teksti: Ninni Sandelius

Näytelmä joka menee pieleen Tampereen Teatterissa. Arvio löytyy Eevan numerosta 1/2017.

Julkaistu: 1.1.2017