Apu

Napero-Finlandia-kilpailu etsii alakouluikäisiä sadunkertojia – Näin osallistut – Mukana myös Apu Juniori

Napero-Finlandia-kilpailu etsii alakouluikäisiä sadunkertojia – Näin osallistut – Mukana myös Apu Juniori
Jos sadunkerronta sujuu, palkintona voi olla Napero-Finlandia.
Julkaistu: 16.2.2021
Onko lapsesi tai lapsenlapsesi poikkeuksellisen lahjakas satuilija? Tai oletko kenties itse vielä alakouluikäinen? Jos on, hänen kannattaa osallistua Napero-Finlandiaan.
Napero-Finlandia on valtakunnallinen sadunkirjoituskilpailu alakouluikäisille. Päätalo-instituutti on järjestänyt kilpailun vuodesta 1993 lähtien. Tänä vuonna Apu Juniori on ensimmäistä kertaa mukana kilpailun järjestämisessä.
Tänä vuonna Napero-Finlandia-kilpailun aihe on vapaa. Kirjoittaa voi suomeksi, ruotsiksi tai saameksi. Sopiva pituus kilpailuun lähetettävälle sadulle on 1–5 kirjoitusliuskaa.
Tarinoiden esiraatina toimivat Oulun yliopiston kirjallisuuden opiskelijat lasten- ja nuortenkirjallisuudentutkija Myry Voipion johdolla. He arvioivat kaikki kilpailuun lähetettävät sadut. Kilpailun tuomaroivat kirjailija Niilo Keränen ja Apu Juniorin vastaava tuottaja Elisa Miinin.

Paras palkitaan Napero-Oskarilla

Kilpailuun osallistuneiden satujen kirjoittajista jokaisen sarjan kolme parasta sekä koko kilpailun paras palkitaan Napero-Finlandia-palkinnolla, joka on taivalkoskelaisen taiteilijan Jussi Valtakarin tekemä Napero-Oskari-veistos.
Kaikki palkittavat saavat raha- ja kirjapalkintoja. Kirjoituksia julkaistaan myös Apu Juniori -lehdessä. Jokaisen sarjan voittaja palkitaan Apu Juniorin vuosikerralla.
Kilpailutyöt arvioidaan ja palkitaan kolmessa sarjassa: I-sarjassa kilpailevat ykkös- ja kakkosluokkalaistan sadut, II-sarjassa kolmos- ja nelosluokkalaisten kirjoitukset ja III-sarjassa vitos- ja kutosluokkalaisten tekstit.
Kilpailuaikaa on jäljellä vielä reippaasti, sillä sadut on lähetettävä huhtikuun loppuun mennessä.
Tarkemmat kilpailuohjeet löytyvät Päätalo-instituutin verkkosivuilta osoitteesta taivalkoski.fi/paatalo-instituutti/naperofinlandia.
Kilpailuun osallistuva satu pitää lähettää osoitteeseen Päätalo-instituutti / Napero-Finlandia, Urheilutie 4, 93400 Taivalkoski. Lähetyksessä on oltava myös nimi, osoite, ­luokka ja puhelinnumero.
Kommentoi »