1. Beetaglukaami tekee kaurasta sydämen ystävän.
Kauran edut ovat tieteellisesti todistettuja ja ne perustuvat
ennen kaikkea sen sisältämään beetaglukaaniin. Beetaglukaani on sydänystävällistä, sillä se alentaa kolesterolia ja tasoittaa verensokeria. Kauran imeytymättömät ravintokuidut lisäävät ulosteen määrää, mikä ehkäisee ummetusta ja on siten hyväksi suolistolle.
2. Kaura taipuu moneen ruokalajiin.
Kaura taipuu moneen ruokaan. Kaura sisältää runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita, antioksidantteja ja kuitua, minkä vuoksi se on terveellisten välipalojen, leipien, juomien ja
ravintolisien lähde. Kaura-
puuron lisäksi voi testata
herkullisia kauralettuja.
3. Kaura sopii kaikille.
Kauran gluteeni poikkeaa muista viljoista, ja siksi se sopii lähes kaikille, myös keliaakikoille ja ärtyvän suolen oireyhtymää sairastaville.
Lähde: lumoudukaurasta.fi
Teksti: Noora Takamäki