Tuulilasi

Nämä kolme asiaa unohtuvat kesärenkailla ajettaessa

Nämä kolme asiaa unohtuvat kesärenkailla ajettaessa
Tiesitkö, että myös kesällä renkaisiin olisi hyvä asettaa hieman autonvalmistajien suosituksia korkeammat ilmanpaineet?
Julkaistu: 20.3.2014

Moni luulee säännön pätevän vain talvirenkaisiin. Tämä ja muutama muu kesärenkaisiin liittyvä ohje usein unohtuvat autoilijoilta. Paina seuraavat kolme Nokian Renkaiden vinkkiä mieleesi.

1. Tarkista ilmanpaineet kolmen viikon välein

Rengas ei ole kuin suljettu pullo, joka pitää ilman sisällään. Kesärenkaiden ilmanpaineet tulee tarkistaa kolmen viikon välein. Renkaiden ilmanpaineet mitataan aina kylmistä renkaista. Ilmanpainesuositukset eri kuormitustilanteisiin löytyvät auton ohjekirjasta tai bensaluukusta.

2. Aseta hieman korkeammat ilmanpaineet

Nykyään suositellaan noin 0,2 baaria autonvalmistajien suosituksia korkeampaa ilmanpainetasoa paitsi talvi- myös kesärenkaisiin. Korkeammilla ilmanpaineilla vierintävastus alenee, jolloin säästetään polttoainetta.

3. Vaihda renkaiden paikkaa kesken kesän

Uudet renkaat kuluvat kevään karkeilla teillä jopa viisi kertaa nopeammin kuin keskikesällä. Lisäksi vetorenkaiden kulumisnopeus on jopa kaksi kertaa nopeampaa kuin vapaasti pyörivien renkaiden. Siksi renkaita on syytä kierrättää edestä taakse kesken ajokauden. Näin takaat matkasi turvallisuuden ja renkaidesi kestävyyden.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentoi »