Tuulilasi

Nämä automerkit kiinnostavat eniten suomalaisia

Nämä automerkit kiinnostavat eniten suomalaisia
Santander Consumer Finance teetti kyselyn, jossa selvisi muun muassa mikä on ihmisten unelma-auto eri Pohjoismaissa. Kyselyyn osallistujille annettiin lista kahdestakymmenestä laatuautomerkistä ja heitä pyydettiin valitsemaan niistä unelma-autonsa.
Kuvat

Kaikissa Pohjoismaissa haaveillaan autoista, joihin on myös varaa: suomalaiset ja norjalaiset unelmoivat eniten Volvosta, tanskalaiset Audista ja ruotsalaiset Teslasta.

"Volvolla on Suomessa vahva brändi. Erilaisissa mittauksissa Volvo ja Mercedes-Benz ovat molemmat nousseet usein kärkikolmikkoon, kun puhutaan luotettavista automerkeistä. Tekniikan Maailma palkitsi Volvon vuoden 2017 autona", sanoo Santander Consumer Financen toimitusjohtaja Peter Sjöberg.

Suomalaisten unelma-auto on Volvo

Kolmen unelma-auton kärki suomalaisten mielessä oli Volvo (27 %), Audi (25 %)  ja Mercedes-Benz (23 %). Ruotsalaisten ykkössuosikki Tesla löytyy Suomen listalta vasta viidentenä BMW:n jälkeen.

Sukupuolten välillä näyttäisi olevan eroa. Naiset nostivat ykkössuosikikseen Audin. Samaten Audi nousi ykköseksi myös alle 35-vuotiaiden unelmissa sekä pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla.

Yli 56-vuotiailla, länsisuomalaisilla tai muualla Etelä-Suomessa asuvilla puolestaan Volvo oli selvä ykkönen. Pelkästään miesvastaajien keskuudessa Volvo (26 %) voitti Mercedes-Benzin vain täpärästi (25 %).

Mitä ruotsalaiset ajattelevat?

Ruotsalaisten keskuudessa puolestaan tiukan taiston unelma-auton tittelistä kävi Tesla ja Volvo. Kaikkien ruotsalaisten vastanneiden kesken Tesla voitti Volvon täpärästi, mutta esimerkiksi Tukholman alueella asuvien keskuudessa Teslan voitto oli paljon suurempi.

Ruotsalaisten naisten keskuudessa Volvo oli hieman Teslaa suositumpi. Myös alueelliset erot olivat merkittäviä: Taalainmaan, Värmlantin ja Gävleborgin alueella asuvista jopa yli puolet nostivat Volvon ykkösunelmakseen!

"Metropolialueilla asuvat kaupunkilaiset ovat selvästi kiinnostuneempia sähköautoista, kun Teslan suosio keskittyy Ruotsissa etenkin Tukholman alueelle ja Suomessa samaten pääkaupunkiseudulle. Suomalaisten miesten joukossa Tesla oli kolmanneksi suosituin automerkki", Sjöberg pohtii.

Julkaistu: 16.10.2017
Kommentoi »