Apu

Naistenmies Folke West, 71, rauhoittui: liitto Lenen, 38, kanssa rikkoi ennätyksen

Naistenmies Folke West, 71, rauhoittui: liitto Lenen, 38, kanssa rikkoi ennätyksen
– Onneksi saan Andersin perheeltä nyt sitä lämpöä, jota en itse pystynyt aikanaan antamaan, Folke West kiittää poikaansa ja tämän perhettä.

Folke Westin seurassa ei ole tylsää: hän kertoo tarinoita matkoistaan ja matkakohteistaan, ottaa kantaa, värittää kuvan maan tai kaupungin nykyisestä ilmapiiristä – ja kytkee sen historiaan.

Historia on täynnä kiinnostavia tarinoita, sen Folke huomasi jo koululaisena. Innostuksen historiaan synnytti Runeberg-niminen opettaja, joka sai koulutunneilla tarinat elämään.

– Kun muut lukivat Fantomia, minä luin moniosaista tietokirjasarjaa maailmanhistoriasta. Äiti osti sen minulle, kun sitä aikani kinusin.

Värikäs on myös Folken henkilöhistoria. Aikaisemmin naistenmiehenä tunnetun valtakunnan virallisen matkaoppaan hurjasteluvuodet ovat takanapäin. Hän on ollut yhdessä kolmannen vaimonsa, kuuba­laisen Lenen, 38, kanssa jo 16 vuoden ajan.

– Se on uusi ennätykseni. Kirkkaasti, Folke naurahtaa.

"Ikärasismi on vähentynyt"

Folke West esittelee lehtileikekansiotaan. 1990-luvulla hänet haluttiin usein kommentoimaan Kuubaa – ja monesti myös suomalaisen miehen suhdetta kuubalaiseen naiseen. Silloin eri mantereilta kotoisin olevien eri ikäisten ihmisten liitot olivat harvinaisia.

Suosittuja television matkaohjelmia tehneen Folke Westin toinen avioliitto kuubalaisen naisen kanssa herätti huomiota.

– Nyt tämä ei ole enää mikään ihme. Myös ikärasismi on vähentynyt.

"Itse en aikanaan pystynyt antamaan lämpöä"

Folke West ei kadu matkojaan, mutta harmittelee, ettei 1990-luvulla voinut olla monessa paikassa yhtä aikaa.

Folken ensimmäisistä avioliitoista syntyneet kaksi lasta kasvoivat pitkälti äitiensä kanssa Suomessa, kun Folke hankki materiaalia matkailuohjelmiinsa ympäri maapalloa.

Poika Anders on tänään ravintoloitsija ja tunnettu myös Kapasiteettiyksikkö-yhtyeen räppärinä, Anduna. Valokuvaajatytär Mikaelaa Folke kuvailee ”Lontoossa menestyneeksi”, ”boheemiksi” ja ”kaltaisekseen”.

– Onneksi saan Andersin perheeltä nyt sitä lämpöä, jota en itse pystynyt aikanaan antamaan, Folke kiittää poikaansa, miniäänsä Hannaa ja näiden kolmea poikaa, lapsenlapsiaan.

Lue Folke Westin koko haastattelu, syöpätaistelu ja hurja ryöstötarina Avusta 40/2019!

Julkaistu: 26.9.2019
Kommentoi »