Apu

Näin toimii NHL:n karanteenikupla – Pelit jatkuvat pandemian ehdoilla – Maailman lehdet

Näin toimii NHL:n karanteenikupla – Pelit jatkuvat pandemian ehdoilla – Maailman lehdet
Maailman lehdet: Väkivaltaisuudet Yhdysvaltojen liittovaltion joukkojen ja mielenosoittajien välillä jatkuvat Portlandissa. Korona ei ole vienyt ihmisten halua matkustaa. NatGeo listasi pandemia-ajan suosikkikohteet. Peter Franzenin roolihahmo esimerkkinä ranskalaismedian viikinkihistoriikissa.
Julkaistu: 13.8.2020
Kanada. NHL pelaa kautensa loppuun paras viidestä -menetelmällä alkaneilla karsintaotteluilla pudotuspeleissä, kunnes jäljellä on kaksi Stanley Cup -finalistia.
Koronapandemian vuoksi joukkueet taustavoimineen on eristetty kahteen aukottoman tiukkaan halli- ja hotellikuplaan Torontossa ja Edmontonissa. Finaaliin etenijät ovat ”NHL-kuplassa” jopa lokakuun alkuun.
Kiekkoilijoilla on oikeus kieltäytyä pelaamasta, jos he katsovat riskin liian suureksi. The Hockey Newsin heinäkuun numerossa päätoimittaja Jason Kay pohtii median vastuuta: onko välineellä oikeutta kertoa pelaajan koronatartunnasta ilman virallista vahvistusta?
Kayn mukaan lehti teki Toronton Auston Matthewsin kohdalla kesäkuussa kielteisen päätöksen, koska kyse on henkilökohtaisista terveystiedoista. Toronto Sun -lehti päätti toisin, ja jo pelikunnossa oleva Matthews syytti toimittajaa ottelupressissä epäeettisyydestä.
Muissa kansijutuissa käsitellään muun muassa Montrealin maalivahtilegenda Carey Pricea ja Dallasin tehohyökkääjä Tyler Seguinia.

Portland palaa

Yhdysvallat. Yhteenotot mielenosoittajien ja liittovaltion joukkojen välillä Portlandissa ovat jatkuneet yli kaksi viikkoa. The Weekissa (7.8.) Oregonin kuvernööri Kate Brown ilmoitti päässeensä yhteisymmärrykseen FBI:n sisäisen turvallisuuden osaston  Chad Wolfin kanssa siitä, että joukkoja vedetään pois asteittain.
Presidentti Trump riensi heti kertomaan 75 000 agentin lähettämisestä demokraattien hallitsemiin kaupunkeihin, ”jotta ne saadaan turvallisiksi”. Itsekin kyynelkaasutetuksi joutunut Portlandin pormestari Ted Wheeler kutsui joukkoja ”miehitysvoimiksi”.

Matka jatkuu

Britannia.  Vuonna 2019 maailmassa tehtiin 1,7 biljoonalla Yhdysvaltain dollarilla noin 1,4 miljardia ulkomaanmatkaa, ja ala työllistää valtavan määrän ihmisiä. Koronapandemiasta huolimatta matkailu ja ihmisten halu siihen ei ole kadonnut maailmasta.
Elpymisestä kertoo, että The National Geographic Travellerin heinäkuisessa Englannin-painoksessa ihmiset kertovat, miksi he matkustavat ja miten se on muuttanut heitä. Kohteina esitellään Irlannin historiallisia nähtävyyksiä, Marokkoa, Espanjan Bilbaota sekä Intian valtameren matkailun aakkoset.

Viikingit tulevat

Ranska. Le Figaro Magazine (31.7.) pohtii kansijutussaan viikinkien historiaa ja sitä, miksi pohjoiset valloittajat yhä kiehtovat niin tutkimuksessa kuin fiktiossa.
Heti tosin on oikaistava sitkeä väärinkäsitys. Lehti muistuttaa, että tuoreessa historiantutkimuksessa on saatu lisänäyttöä siitä, että viikingit olivat muutakin kuin karjuvia ja sotaisia barbaareja, joina heidät yleensä viihteessä esitetään. 
Jälkimmäisestä esimerkiksi kuvaan on nostettu Viikingit-sarjassa norjalaista Harald Kaunotukkaa esittävä Peter Franzen.
Kommentoi »