Näin Pihla Viitala lihotti itseään elokuvaa varten
Puheenaiheet
Näin Pihla Viitala lihotti itseään elokuvaa varten
Pihla lihoi seitsemän kiloa kahdessa viikossa syömällä määrättömästi pizzaa.
Julkaistu 8.12.2016
Apu

Saatuaan tiedon Kuudes kerta -elokuvan naispääroolista, näyttelijä Pihla Viitala sai ohjeen lihottaa itseään kymmenen kiloa.

- Aikaa oli vain kaksi viikkoa. Onnistuin saamaan seitsemän ylimääräistä kiloa syömällä jatkuvasti pizzaa, Pihla nauraa.

Kesällä kuvatun elokuvan ylikilot Pihla on onnistuneesti karistanut. Hän on iloinen ja ylpeä roolistaan.

- Esitän naista, jonka sisäistä olemusta ei ole rajoitettu eikä raamitettu. Nainen etsii rajojaan, hän ei ole selkeästi mitään.

- Tapamme tehdä elokuvaa oli poikkeuksellinen ja siihen oli helppo hypätä mukaan. Teimme kuvauksia mahdollisimman paljon kronologisesti ja tarina sai kehittyä tekemisen myötä.

Intiimejä kohtauksia

Elokuva kertoo aikuisten ihmisten seksiaddiktiosta, joka on epätoivoista ja pakonomaista itsensä hakemista. Rohkeissa kohtauksissa nähdään paljasta pintaa, mutta tahdikkaasti ja lämpimästi.

- Olemme Antin (Luusuaniemi, miespäähenkilö) kanssa entuudestaan läheisiä ystäviä ja kohtauksia oli helppo tehdä. En tiedä miten olisin selvinnyt ilman Anttia.

Intiimit kohtaukset tehtiin mahdollisimman pienellä ryhmällä, niin sanotulla close set –menetelmällä.

- Intiimien kohtausten tekeminen on teknisintä mitä elokuvassa voi tehdä. On hienoa, jos kohtaukset näyttävät oikeasti intiimeiltä, niin niiden kuuluukin. Säilytetään katsojan illuusio.

Talo valmistumassa

Pihla tuli elokuvan kutsuvierasnäytökseen suoraan ison rikossarjan kuvauksista. Ranskalais-saksalais-suomalaisessa yhteistyösarjassa Pihla esittää kovan luokan rikospoliisia.

- Yksi ranskalainen elokuvakin on vireillä, mutta sen mahdolliseen toteutumiseen voi mennä vuosi tai pari.

Pihlan, hänen miehensä ja pariskunnan neljävuotiaan lapsen suuri unelma on toteutumassa. Heille on valmistumassa talo, jonka toisen puoliskon omistaa yksi Pihlan sisarista.

- Talon pitäisi valmistua keväällä. Se on niin sanottu valmistalo. Teemme siskoni kanssa siellä itse rakennussiivousta ja sitten ehkä joitakin maalaustöitä sisällä.

TEKSTI

MARJA NYMAN

Kommentoi »