Tuulilasi

Näin paljon maksaa Volvon tuore lippulaiva S90 – perusmalli vasta joulukuussa 2016

1

Volvo on julkistanut kovasti odotetun S90:n hinnat Suomessa. Jo perusvarustelussa tarjolla on kaikki tärkeimmät turvavarusteet.
Teksti Max Lange
Kuvat Volvo Cars

S90-malliin tarjotaan alkuvaiheissa kolmea eri diesel- ja kahta bensiinivaihtoehtoa. Dieselit ovat D3, D4 ja D5 sekä bensiinimoottorit T5 ja T6. Volvon nykyisen linjan mukaan kaikki moottorit ovat kaksilitraisia ja nelisylinterisiä.

Volvon ison sedanin hinnat alkaen malli on S90 D3 Momentum, jossa on 150 hevosvoimainen dieselmoottori ja manuaalivaihteisto. Auton lähtöhinnaksi on annettu 44 349 euroa. Volvon hinnastossa tosin todetaan, että kyseisen mallin tuotanto alkaa vasta joulukuussa 2016.

Edullisin tällä hetkellä tuotannossa oleva malli on S90 D4 Momentum, joka starttaa 47 231 eurosta. Automaattivaihteisto tuo lisähintaa vajaa pari tuhatta euroa. D5- ja T6 –moottoria tarjotaan ainoastaan nelivedon parina, joten näiden mallien hinnat karkaavat omille kymmenluvuilleen.

Varustetasot S90-mallille ovat seuraavat: Momentum, Inscription ja Business. Perusvarustelu Momentum on jo erittäin kattava tarjoten mm. City Safety -järjestelmän, digitaalisen mittariston ja mukautuvan vakionopeudensäätimen. Penkit ovat tosin kangasverhoillut. Inscriptionin lähtöhinta on moottorivaihtoehdosta riippuen noin 5 000 euroa Momentumia kalliimpi.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Tekniikan Maailma.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 1.2.2016