Näin löydät parhaat majoitusdiilit
Matkailu
Näin löydät parhaat majoitusdiilit
Majoitus vie yhä suuremman osan matkakuluista, mutta näillä vinkeillä löydät tarjouksia.
7.12.2018
 |
Mondo

Aloita kaupunkimatkan suunnittelu majoituksesta

Kun lennoista löytyy paljon tarjouksia, matkan suurin kulu tulee yhä useammin majoituksesta. Siksi yösija kannattaa varmistaa ennen lentojen ostoa. Eräs helsinkiläinen reissaaja nappasi juuri halvat lennot Amsterdamiin – ja huomasi sitten, että kaupungin hotellihinnat olivat pilvissä.

Hotellien hintojen odotetaan kasvavan tänä vuonna koko maailmassa noin 3,7 prosenttia, kun lentojen hintojen nousu jää sitä pienemmäksi, arvioi Global Business Travel Association -järjestö. Hotellihinnat ovat kovimmassa nousussa Euroopassa (yli 6 prosenttia) ja Aasiassa.

Majoitusta etsivän pääsääntöjä ovat: kalleimmat yöt ovat yleensä perjantaista sunnuntaihin, halvin on sunnuntaista maanantaihin. Bisneshotelleista voi löytää hyviä viikonloppu­tarjouksia.

Anna arvoa myös ajallesi. Hotellit ovat halvempia keskustan ulkopuolella, mutta hinnan ero katoaa usein liikkumiseen ja matka-ajan hukkaamiseen.

Osta hotellivaraus halvalla toiselta matkailijalta

Hotellihuoneiden niin sanotut jälkimarkkinat kasvavat: matkailija voi saada hyvän diilin huoneesta toiselta matkailijalta, joka ei voi käyttää varaustaan. Alan johtavat verkkopalvelut ja sovellukset ovat Yhdysvalloissa alkunsa saaneet Roomer ja Cancelon. Kuka vain voi myydä niissä varauksen, jota ei tarvitse.

Käytännössä niissä myydään huoneita isojen kaupunkien hotelleista, joskus jopa puoleen hintaan. Jotkin hotellit laittavat itsekin vapaita huoneitaan myyntiin Roomeriin alennuksella. Cancelonissa voi myös tehdä huoneen hinnasta tarjouksen.

Palvelujen huono puoli on, että huoneita kaupataan yleensä vasta lähellä käyttöaikaa. Palvelut välittävät ostajan ja tämän luottokortin tiedot hotellille. Jos jokin hotelli kieltäytyisi yöpyjän vaihtumisesta, ostaja saa rahansa takaisin.

Viime hetken tarjouksia löytyy sovelluksista

Hotellien alennettuja hintoja on jo kauan voinut löytää ­vaikkapa sivustoilta Lastminute.com ja Laterooms.com. Rinnalle on tullut puhelinsovelluksia. Niistä kannattaa tietää ainakin HotelTonight, Aasian ja Tyynenmeren alueelle erikoistunut HotelQuickly sekä lähinnä USA:n kaupungeissa toimiva OneNight.

Hyödynnä palvelujen ja hotellien omat alennukset

Lentoyhtiöt kauppaavat lentojen kanssa majoitustarjouksia, joissa on ketjuhotelleja hyvillä sijainneilla. Suurten hotelliketjujen kanta-asiakas voi joskus saada hyviä alennuksia. Parhaiksi hotellien kanta-asiakasohjelmiksi on usein valittu Marriottin ja sen ostaman Starwood-ketjun ohjelmat, mutta niiden hotellit sopivat lähinnä luksusmatkailijoille.

Sitkein tarjoushaukka huomioi myös varaussivustojen hinta­takuun: hän etsii huoneen halvimman hinnan verkossa ja pyytää Hotels.comia tai muuta palvelua sitten tarjoamaan saman hinnan. Niin matkailija voi hyödyntää varaussivustojen ­asiakasedut. Esimerkiksi Hotels.comin kanta-asiakkaille joka kymmenes yö on ilmainen.

Kommentoi »