Apu

Näin Juha Sipilä ja puoliso valmistautuvat mahdolliseen pääministeriyteenNäin Juha Sipilä ja puoliso valmistautuvat mahdolliseen pääministeriyteen

Juha Sipilä keskustelee aikatauluasioista puolisonsa Minna-Maaria Sipilän kanssa.
Teksti Emilia Pyykkönen
Kuvat Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Keskustan kannatus on ollut koko syksyn nousussa. Iltalehden teettämän kyselyn mukaan puolueen kannatus on 26,6%. Ero pääministeripuolue kokoomukseen on peräti 8,9%.

Linnassa lauantaina Minna-Maaria-puolisonsa kanssa juhlinut keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ei uskaltanut vielä tuuletella hyviä kannatusprosentteja. 

- Vaaleja ajatellen kaikki on vielä kovin epävarmaa.

Mitkä ovat tärkeimmät tavoitteenne, jos teistä tulee keväällä Suomen seuraava pääministeri?

- Työpaikat pitää ehdottomasti saada kasvu-uralle. Seuraava hallituskausi tulee olemaan vaikea. Kipeitä päätöksiä täytyy tehdä, istui hallituksessa kuka tahansa, Sipilä sanoi Linnassa.

Onko puoliso valmistautunut puolison mahdolliseen pääministeriyteen?

- No näistä aikatauluasioista puhuimme jo silloin, kun Juha päätti lähteä politiikkaan. Yhdessä tässä mennään, Minna-Maaria Sipilä sanoi.

Sipilät ovat hankkineet omakotitalon Sipoosta, josta tulee perheen kakkoskoti. Ykköskoti pysyy yhä Kempeleessä ja Sipilän vaalipiiri Oulussa.

- Teimme syksyn aikana päätöksen, että Minna käy enemmän pääkaupunkiseudulla. Olen aina tehnyt paljon töitä, mutta yrittäjävuosina viikonloput olivat vapaana. Nyt viikonloputkin ovat täynnä ohjelmaa. Pyrin pitämään yhden vapaapäivän kuukaudessa, Sipilä sanoi. 

Minna Sipilä hoitaa työkseen parin nimeä kantavan säätiön asioita. Sipilät arvelivat, että nykyinen elämänvaihe on hyvä politiikalle.  

- Kaikki viisi lastamme ovat jo aikuisia. Elämme arkea kahdelleen, eikä koiraakaan enää ole, Juha Sipilä sanoi.

Julkaistu: 8.12.2014