Tuulilasi

Myyrä paljastui - Tesla haastaa työntekijänsä oikeuteen


Teslan pääjohtaja Elon Musk lähetti viikolla työntekijöilleen sähköpostin, jossa hän kertoi yhtiön sisällä olevasta sabotöörista. Nyt myyrä on löytynyt ja Tesla haastaa hänet oikeuteen.
Kuvat All Over Press

E-mailissa Musk kertoi, että tietoja ulos vuotanut henkilö oli katkeroitunut, kun ei saanut haluamaansa ylennystä. Sama henkilö oli myös muuttanut tuotannon operatiivisia koodeja. Nyt Martin Tripp niminen Teslan entinen prosessiteknikko on Autoblogin mukaan haastettu oikeuteen Nevadassa. Häntä syytetään sekä valtion että osavaltion salassapitolakien rikkomisesta.

”Tesla on vasta alkanut ymmärtää koko kuvan Trippin laittomista toimista. Hän on myöntänyt hakkeroineensa Teslan tuotannon operatiivisia koodeja sekä lähettäneensä muutamia gigabittejä Teslan dataa kolmannelle osapuolelle. Tähän materiaaliin kuului tusinoittain salaisia valokuvia ja videoita Teslan tuotantoprosessista”, lakisyytteessä kerrottiin.

”Hän myös hakkeroi toisten työntekijöidemme tietokoneita, että yhtiömme dataa lähtisi ulos vielä senkin jälkeen, kun hän ei enää jatkanut meillä töissä, ja näyttäisi siltä, että jotkin muut työntekijät ovat lähettäneet tietojamme ulkopuolisille”, Teslan syytteessä luki.

Tripp tuli Teslalle töihin lokakuussa 2017, mutta hänet siirrettiin viime kuussa toisiin tehtäviin, koska hän ei tullut toimeen muiden työntekijöiden kanssa. Tesla kertoi haastatelleensa Trippiä kaksi päivää tässä kuussa, minkä aikana tämä myönsi hakkerointinsa ja myös tietovuodon ulos.

Syytteen mukaan hän myös esitti harhaanjohtavia väitteitä, jotka perustuivat hänen varastamiinsa dokumentteihin Tesla 3:n tuotantoprosessista. Osa tiedoista oli Teslan mukaan pohjana Business Insiderin raporttiin, jonka mukaan Tesla olisi tuhlannut 150 miljoonaa dollaria viallisiin materiaaleihin tänä vuonna ja korjannut itse käytettyjä akkukennoja, jotka olivat vaurioituneet tuotantoprosessin aikana.

Julkaistu: 21.6.2018