Tuulilasi

Myös VW vähentää tuotantoa Venäjällä – ”tilanne ei parannu lähikuukausina”Myös VW vähentää tuotantoa Venäjällä – ”tilanne ei parannu lähikuukausina”

Volkswagen on ilmoittanut, että yritys aikoo vähentää työvuoroja ja irtisanoa 150 työntekijää Kalugan tehtaalta Venäjältä.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat VW

Huhtikuun ja kesäkuun välisenä aikana tehdas pyörii vajaatehoisena. Työpäiviä on viikossa vain neljä, työvuorojen määrä vähenee yhdellä ja toukokuussa tuotanto pysähtyy kokonaan.

Vuoden 2015 alkupuoli on ollut synkkää aikaa Venäjän automarkkinoilla. Viime vuoden puolella alkanut syöksykierre on vain syventynyt entisestään. VW:n edustajan mukaan parannusta ei ole näkyvissä lähiaikoina.

Mielenkiintoista onkin, sillä VW investoi parhaillaan uuteen moottoritehtaaseen ja varaosavarastoon Venäjällä. Näiden projektien suunnitelmat ovat pysyneet ennallaan.

VW:n myynti on tippunut alkuvuodesta jopa 27 prosentilla, kertoo Automotive News Europe. Kalugan tehtaalla valmistetaan lukuisia VW-konsernin malleja: Audi A6, A7, A8L, Q5, Q7 sekä VW Polo että Tiguan ja Skoda Fabia ja Octavia.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 24.3.2015