Tuulilasi

Myös Renaultia epäillään päästöhuijauksista – johtoportaan tietokoneita takavarikoitu


Autonvalmistajat ovat aiempaa enemmän suurennuslasin alla, ja nyt Renault on joutunut viranomaisten hampaisiin. Ranskalaismerkkiä epäillään päästöhuijauksista.
Teksti Max Lange
Kuvat Renault

Tieto mahdollisesta huijauksesta iski lujaa Renaultin osakkeeseen, ja torstain aikana merkin arvosta tipahti peräti 22 prosenttia. Renault kertoo omassa tiedotteessaan, että mitään todisteita VW:n kaltaisesta huijauslaitteesta ei ole.

Renault kertoi itse myös, että Ranskan talousministeriön agentit olivat iskeneet Renaultin pääkonttorille sekä kahteen muuhun Renaultin kohteeseen. Renaultin autoihin ja muutamaan muunmaalaiseen automerkkiin tehdyissä mittauksissa on kuitenkin huomattu huomattavia ylityksiä päästölukemissa.

Vielä ei ole varmaa, liittyvätkö ylitykset typpioksidipäästöihin tai hiilidioksidipäästöihin, kertoo Automotive News Europe. Renault siis itse kiistää mahdolliset huijaukset, joten toistaiseksi odotettava lisätuloksia mittausten suhteen. Kaikki mittaukset saadaan suoritettua vasta kesään 2016 mennessä.

Päivitys 16.1.2016: Ranskan ympäristöministeri Segolene Royal on kertonut, että Renaultia ei epäillä huijauksesta, eikä autoista ole löytynyt huijausohjelmistoja.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 15.1.2016