Tuulilasi

Myös Ford laski tulosennustettaan - syynä Kiina ja pickupit


Ford Motor on alentanut tulosennustettaan Euroopan ja Aasian ongelmien vuoksi. Yhtiön mukaan pääjohtaja Jim Hackettin masinoima maailmanlaajuinen uudelleenorganisointisuunnitelma tulee syömään kassasta 11 miljardia dollaria seuraavien 3-5 vuoden aikana.

Talousjohtaja Bob Shanksin mukaan heikentyneellä ennusteella ei ole mitään tekemistä Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin asettamien alumiinin ja teräksen tullitariffien kanssa., vaikka myös Ford siitä kärsii.

Toisella vuosineljänneksellä Fordin nettotuotto putosi 48 % 1,1 miljardiin euroon. Yhtiön johdon mukaan pudotus johtuu haasteista etenkin Kiinan markkinoilla sekä hankaluuksista erittäin tuottavan F-sarjan pickupien toimitusten kanssa toukokuussa. Yhtiön tavarantoimittajan magnesiumtehtaalla Michiganissa oli tulipalo, mikä hidasti tiettyjen osien saamista. Lisäksi Yhdysvallosissa Ford on joutunut maksamaan isoja korvauksia autojensa viallisista Takatan turvatyynyistä asiakkailleen.

Fordin liikevaihto laski 2 %, mukautetut tulot laskivat 40 %.

”Tämä oli meille todellakin vaikea vuosineljännes. Kärsimme tullitariffien myötä noin 145 miljoonaa dollaria ja ne tulevat myös viemään meiltä loppuvuodesta noin 300-400 miljoonaa dollaria. Se ei kuitenkaan vaikuta lopulliseen tulokseemme tämän vuoden osalta, koska pystymme Yhdysvaltain toiminnoillamme kattamaan nämä kulut”, talousjohtaja Shanks myönsi.

Fordin tulos laski kaikilla muilla markkina-alueilla paitsi Afrikassa ja Lähi-Idässä.

Julkaistu: 26.7.2018