Tuulilasi

Musta ohitti valkoisen suosituimpana autovärinä - mielenkiintoinen selitys

Musta ohitti valkoisen suosituimpana autovärinä - mielenkiintoinen selitys
Musta on ohittanut valkoisen suosituimpana autonvärinä Iso-Britanniassa. Asiantuntijoiden mukaan syynä on se, että autoilijat ovat liian kiireisiä pestäkseen autojaan.
Julkaistu: 15.1.2018

Valkoinen putosi kolmanneksi 2017 oltuaan suosituin väri neljä vuotta peräkkäin. Yli puoli miljoonaa asiakasta hankki mustan auton, toiseksi suosituin väri oli harmaa.

”Valkoinen oli vuosia selkeä trendiväri Iso-Britanniassa. Sen todella huomasi myymälöissä, mutta nyt se on mennyttä. Valkoinen auto on hankalampi pitää puhtaana ja ihmiset ovat kiireisempiä kuin koskaan, tämä on varmasti yksi syy valkoisen värin suosion putoamiseen”, sanoo Euroopan suurimman jälleenmyyjän Syner Groupin myyntijohtaja Karim Mussilhy Telegraphille.

Huippuvuodesta 2015 valkoisten autojen myynti on pudonnut 15 %.  Neljänneksi suosituin väri oli sininen, viides hopea ja kuudes punainen. Eniten suosiotaan viime vuoden aikana kasvatti kultainen väri. Sen nousu oli peräti 19 %.

“Yksinkertaiset ja turvalliset värit ovat suosittuja, koska ne säilyttävät paremmin jälleenmyyntiarvonsa. Niille on aina suurempi potentiaalinen ostajaryhmä. Kultaisen värin suosio kuitenkin osoittaa, että autonostajissa on myös melko paljon ekstrovertteja ihmisiä”, sanoo What Car -lehden päätoimittaja Jim Holder.

1 kommentti