Murray liian kova Niemiselle
Puheenaiheet
Murray liian kova Niemiselle
Jarkko Niemisen kisat päättyivät 2. kierrokselle 0-2-tappioon isäntämaan Andy Murraylle. Kentän ulkopuolelta asti heittäytymällä palloja hakeneen suomalaisen ei silti tarvitse hävetä esitystään.
Julkaistu 31.7.2012
Apu

Järin yllättävänä tappiota ei liioin voi pitää. Miestenniksen ehdottomiin huippuihin kuuluva Andy Murray on rankattu neloseksi (Jarkko Nieminen 41:ksi), ja nopea ruohoalusta korosti eroa entisestään. Skotti meni menojaan ensimmäisessä erässä (2-6), etenkin päästessään hyödyntämään Niemisen heikompaa ja hidasta kakkossyöttöä. 

- Tuon tason pelaaja käyttää kyllä paikat, jos hänelle niitä tarjotaan. Pääsin sentään toisessa erässä (4-6) paremmin mukaan. Onnistuin syöttämään ja haastamaan, mutta kakkossyötöllä pelatessa tulee vaikeuksia ketä tahansa vastaan, tapansa mukaan kohteliaan rauhallisesti esiintynyt Nieminen totesi.

Toisessa erässä suomalainen saikin paremmin juonesta kiinni ja otti pisteitä sekä ykkössyötöillä että näyttävillä ohituslyönneillä. Vaikka Murrayn paremmuudesta ei kokonaiskuvassa jäänyt epäselvyyttä, Wimbledonin asiantunteva yleisö palkitsi Niemisen taistelun moneen kertaan aplodeilla ja kannustuksella.

Välillä Nieminen haki palloja kaikilla mahdollisilla tavoilla; mies lensi niin kentän pintaan kuin laidan ylikin.

- Kaikkeni kentälle jätin. Murray voi voittaa koko homman, jos tuolla lailla jatkaa. Ja pakko heittäytyä, jos ei muuten ehdi palloihin. Tuli kyllä vähän kiire, kun tajusin että vastassa on sementtiä ja katsojia enkä ehdi pysähtyä, hän kuittasi.

Niemisen kausi jatkuu jo parin viikon päästä Cincinnatin turnauksella, Aasian kiertueella, Davis Cupilla ja Stockholm Openilla. Kaikkiaan kisoja on tänä vuonna jäljellä kymmenkunta.

31-vuotias maskulaisvasuri kuittasi hymyllä kysymykset siitä, kauanko hänen uransa jatkuu ja pyrkiikö kolmansissa olympialaisissaan ollut mies kansainvälisen sulkapallouransa lopettaneen Anu-vaimon rinnalle kisamäärässä (neljä). Molempien paras maailmanrankingsijoitus on 13.

- Kausi kerrallaan mennään. En kilpaile muiden lajien enkä vaimon kanssa, mutta kyllähän Anun sijoitus ja neljät olympialaiset ovat huikea saavutus. Nyt varmaan katsellaan yhdessä kisoja pari päivää, sitten viikoksi Suomeen rauhoittumaan.

Nieminen on kokenut Wimbledonin-kävijä, mutta ensikertalaiselle paikka on elämys tuloksista riippumatta.

Kun ensimmäiseksi vastaan kävelee Serbian supertähti Novak Djokovic, sitten Venäjän Maria Sharapova kahvikuppi kädessä ja kentällä näkee USA:n Venus Williamsin vitsailevan ja käyvän pinssisotaa vieressä hekottavien bahamalaisjournalistien kanssa, puheet olympialaisten hengestä eivät tunnu pelkältä sanahelinältä.

- Joo, täällä on pelaajillekin aika rento ilmapiiri, ja vähemmän virallinen kuin Wimbledonin turnauksessa. Katsomo on hienosti mukana ja osaa arvostaa hyviä suorituksia kansallisuudesta riippumatta, Jarkko Nieminen vahvistaa.

Tenniksen kaksinpelin naisten ja miesten olympiavoittajat ovat selvillä ensi viikon lopulla. 

Kommentoi »