Tuulilasi

Muotoilu ja monikerrosmaalipinta tekevät Lexus-uutuudesta kameleontin – katso kuvat


Kaunis auringonpaiste, lämmin ilma ja mutkaiset tiet ovat juuri oikeanlainen ympäristö Los Angelesin autonäyttelyssä tällä viikolla maailman ensi-iltansa saaneelle Lexus LF-C2 -konseptiautolle.
Kuvat Lexus

Konseptilla esitellään Lexuksen tulevaisuuden muotoilusuuntausta 2+2 -paikkaisen roadsterin hahmossa.

LF-C2 on ylellinen Grand Touring -konsepti, jonka toteutusta on inspiroinut merkin mukaan intohimo tuottaa ajonautintoa.

"LF-C2-konseptimme osoittaa, mitä meillä on varastoituna Lexuksen tulevaisuuden varalle. Malli kertoo ihmisille ympäri maailman Lexuksen omistautumisesta tunteita herättävään muotoiluun ja ainutlaatuisen ajokokemuksen aikaansaamiseen", hehkutaa Lexus US:n johtaja Jeff Bracken tiedotteessa.

Monta kerrosta

LF-C2:n toteutus pohjautuu voimakkaasti muotoiltuun 2+2-ratkaisuun, jonka lähtökohtana on ollut urheilucoupe-ajatus.

Ulkomuotoilussa on hyödynnetty monenlaisia pinnanmuotoja ja niiden tapoja heijastaa erilaisia valonlähteitä. Muotoilijat loivat reunoja, tasoja ja pyöristyksiä, joiden myötä LF-C2:n muodot näyttävät erilaisilta valon suunnan ja voimakkuuden vaihdellessa. Poikkeuksellisesti toteutettu maalipinta tehostaa vielä tätä ominaisuutta.

Kultaisen keltainen väri on toteutettu monikerroksisella maalipinnalla. Pohjamaalin päälle on ruiskutettu ensin hopeaa. Sen jälkeen koriin on maalattu yksi kirkas kerros, ja vasta sen päälle keltaista väriä. Lopuksi pinta on lakattu.

Tuttu ilme

LF-C2:n keulailmettä hallitsee Lexuksen tiimalasin muotoinen säleikkö, jonka toteutuksessa on aiempaa kokeilevampi ote. Kolmikulmaiset led-ajovalot ja etuvilkut antavat ulkonäölle vahvan leiman. Sivuprofiili on voimakkaasti kallistetun A-pilarin myötä nuolimainen, päättyen terävästi leikattuun takaosaan.

Etupuskurin ilmanottoaukot ohjaavat ilmavirtausta etujarruille ja vakauttavat valmistajan mukaan keulan käytöstä korkeilla ajonopeuksilla. Myös takalokasuojien edessä on ilmanottoaukot, jotka ohjaavat ilmaa takajarrujen kautta takapuskurissa oleviin poistoaukkoihin.

LF-C2:n takaosassa huomio kiinnittyy terävien muotoleikkausten ohella Lexuksen L-muotoa noudattaviin takavaloumpioihin ja pakoputkiston neljään kromattuun ulostuloaukkoon. Ulkonäköä täydentävät viisipuolaiset, 20-tuumaiset kevytmetallivanteet.

Matkustamon keskikonsoli on yhtenäinen takaistuimien selkänojien välistä kojetauluun saakka. Hallintalaitteiden toteutuksessa pyrittiin japanilaismerkin mukaan helppokäyttöisyyteen, mutta silti houkuttelevaan ulkoasuun. Kojelaudan keskiosassa olevaa monitoria hallinnoidaan Lexuksen Remote Touchpad -ohjaimella.

Laajalle alueelle ulotettu sisustan valko-harmaa nahkaverhous on taustamateriaaliltaan pehmeää myös ovissa ja paneeleissa. Tunnelmaa täydentää led-sisävalaistus.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

Julkaistu: 21.11.2014