Apu

“Mummi on hyttysten herkkupalana!” – Lasten suusta

“Mummi on hyttysten herkkupalana!” – Lasten suusta
Sanoiko lapsi jotain hauskaa? Kerro se meille. Joka viikko yksi julkaistuista lausahduksista palkitaan Lasten suusta -kirjalla.

Naapurin Milla, 5, oli meillä käymässä. Hain kameran ja otin tytöstä valokuvan. ­Milla katseli minua hetken ja sanoi ihmetellen: ”Onko noin vanhalla ihmisellä kamera?”

Anneli, 70

Olimme tyttären perheen mökillä. Yhtenä päivänä menin juomaan päiväkahvin terassille. Nemi, 3, katsoi ikkunasta terassille ja huudahti: ”Mummu istuu terassilla hyttysten herkkupalana!”

Pirkko

Onnilla, 6, oli jo ekaluokkalaisen koulukiireitä ja mummikin oli ollut kipeä. Kun Onni tuli käymään, mummi kertoi, kuinka oli ikävöinyt. Silloin poika ilmoitti tiukasti: ”Olisit soittanut, niin olisin tullut!” Mummi puolusteli, että jos tauti­ olisi tarttunut, johon Onni puuskahti: ”Eihän se puhelimessa tartu!”

Järkevästi ajateltu

Olimme pikkusiskon kanssa marketissa ostamassa isänpäivänlahjaa. Sisko löysikin mieleisensä ja selitti: ”Minä hankin aina isälle lahjoja, joissa on karkkia. Kun se antaa ne karkit minulle!”

Lahja isälle

Viikon klassikko

6-vuotias poika kyseli isältään, ­kuka määrää kuoleman hetken. Isä vastasi: "Korkein sen määrää." Poika mietti hetken ja sanoi: "Jaa Kekkonen?"

P.L., Tampere

Apu 23/1980

Julkaistu: 30.9.2019
Kommentoi »