Tuulilasi

Muistatko vielä tämän "hiukan" pieleen menneen projektin? – kun Venäjä halusi oman Teslan haastajan...

Muistatko vielä tämän "hiukan" pieleen menneen projektin? – kun Venäjä halusi oman Teslan haastajan...
Teslan Model 3 oli varsin suosittu ja hyvin myyvä auto jo vuonna 2018. Niinpä venäläisetkin innostuivat; maan hallitus päätti rakentaa oman täyssähköisen ”Teslansa”.
Julkaistu: 6.4.2021
Auto päätettiin antaa asevalmistaja Kalashnikovin valmistettavaksi. Nykyisin yhtiö valmistaa aseiden lisäksi myös sotilasajoneuvoja.
Auto saatiinkin valmiiksi ja se julkistettiin elokuussa 2018. Julkistuksen yhteydessä hehkutettiin kovasti venäläistä teknologiaa. Auton ikkunat oli kuitenkin peitetty, etteivät tilaisuuteen osallistuneet journalistit ja kutsuvieraat näkisi sisällä olevaa huipputeknologiaa…
Kalashnikov CV-1 ei ollut ihan sellainen auto, mitä moni odotti. Teslan muodokkaita linjoja siitä ei löytynyt, Kalashnikov otti täysin toisen muotoilukulman. Auto näyttikin lähinnä kylmän sodan aikaiselta reliikiltä.
Siinä oli kuitenkin iso 90 kWh akusto. Kalashnikov kertoi, että autossa on 680 hevosvoimaa, se kiihtyisi nollasta sataan noin kuudessa sekunnissa ja toimintamatkaa olisi 350 kilometriä. Sen jälkeen tästä ”Teslan haastajasta” ei olekaan kuultu halaistua sanaa.
Venäjälle on kuitenkin ilmestynyt jokunen sähköautovalmistaja kuten valtion omistama Zetta. Seuraavan vuosikymmenen aikana Venäjän suurimman autonvalmistajan AutoVAZ:in on tarkoitus valmistaa sähköautoja myös vientiin. Surkuhupaisa Kalashnikov oli ja meni. Tulevaisuudessa venäläinen sähköauto ei ole ehkä enää vitsi, sillä Renault investoi AutoVAZ:iin yli miljardia euroa.
(Kuvat: Kalashnikov Media)
9 kommenttia