Tuulilasi

Muistatko vielä kiinalaisen Qorosin? – tässä on merkin uusi katumaasturi


Pari vuotta sitten Eurooppaan ryntäystä tehnyt kiinalainen automerkki Qoros on julkistanut uuden katumaasturimallinsa, Qoros 5:n.
Teksti Max Lange
Kuvat Qoros

Qoros 5 on merkin malliston kolmas malli Qoros 3:n ja Qoros 3 SUV:n jälkeen. Auton muotoilu muistuttaa melko paljon aiempia Qorosin malleja, jotka puolestaan olivat saaneet vaikutteita eurooppalaisista automalleista.

Qoros 5:een on tarjolla ainoastaan 1,6-litrainen bensiiniturbomoottori, josta irtoaa 156 hevosvoimaa ja 230 Nm vääntöä. Toistaiseksi Qorosin malleihin ei ole tarjolla dieselmoottoreita.

Kiinalaiset kehuvat, että Qoros on suunniteltu kansainväliset laatustandardit täyttäväksi autoksi, ja esimerkiksi he odottavat törmäystestistä erinomaista arvosanaa. Kiinalaiset arvostavat myös kookkaita sisätiloja, ja erityisesti tilatarjontaan on panostettu Qoros 5:n kehitystyössä.

Katumaasturi tulee myyntiin Kiinassa vuoden 2016 alkupuolella, mutta Auto Expressin mukaan Qoros voi löytää tiensä Eurooppaan vuonna 2017. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 24.11.2015