MS-tautia sairastava näyttelijä Petri Poikolainen tekee elämänsä ensimmäisen elokuvapääroolin – "Se tuntuu ihan mielettömältä"
Kulttuuri
MS-tautia sairastava näyttelijä Petri Poikolainen tekee elämänsä ensimmäisen elokuvapääroolin – "Se tuntuu ihan mielettömältä"
Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia on valittu Venetsian elokuvajuhlille kilpailemaan yleisösarjan voitosta.

Näyttelijä Petri Poikolainen sairastui 33-vuotiaana MS-tautiin. Nyt hän tähdittää ohjaaja Teemu Nikin Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuvaa, jossa hän näyttelee sokeaa ja liikuntakyvytöntä.

– Teemu kysyi, että vieläkö kiinnostaisi näytellä ja olin onnesta soikeana. En ollut yhtään varma pystynkö vielä, mutta en välittänyt siitä. Halusin vain ehdottomasti tehdä tämän elokuvan.

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia on valittu Venetsian elokuvajuhlille kilpailemaan yleisösarjan voitosta. Rooli on Poikolaisen ensimmäinen elokuvapäärooli.

– Se tuntuu ihan mielettömältä. Olen ollut sairaseläkkeellä jo kahdeksan vuotta ja tauti etenee koko ajan. Nyt en esimerkiksi jaksaisi enää tehdä samalla tavalla leffaa, pari vuotta sitten se onnistui helpommin, Poikolainen kertoi projektista, joka ehdittiin kuvata juuri ennen koronaa.

Näyttelijä sai MS-taudista diagnoosin vuonna 2009 ja hän menetti näkönsä lopullisesti vuonna 2012.

– Se oli ehkä vaikein vuosi. Joka aamu kun heräsin, tuijotin lamppua, että näkyisikö se paremmin. Mutta lopulta lamppu vain katosi näkyvistä eikä lääkitys tai mikään auttanut. Silloin ymmärsin, että tauti etenee aggressiivisesti eikä ole mitään hidastavaa keinoa.

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuva saa Suomen ensi-iltansa 10. syyskuuta

2 kommenttia