Monenlaista ainesta
Puheenaiheet
Monenlaista ainesta
Sananvapaus tässä maassa on, mutta tyhmyydestä sakotetaan.
Julkaistu 6.11.2012
Apu

Kokoomuksen periaateohjelmassa sanotaan: ”Haluamme parantaa ihmisten elinolosuhteita ja luoda koko kansalle hyvän elämän edellytykset ja mahdollisuuden kehittää itseään. Erityistä huolenpitoa tarvitsevista on huolehdittava.”

Tämä kohta lienee jäänyt lukematta puolueen nuorisojärjestön varapuheenjohtajalta, joka ehdotti Facebookissa lapsilisien poistamista ”heikoimmalta ainekselta”. Rasistisella ilmauksellaan hän tarkoitti huumeriippuvaisia ja alkoholisoituneita vanhempia.

Sosiaalitukien tarpeellisuudesta voidaan toki keskustella talousteoreettisesti, mutta jos käyttää muista ihmisistä ilmausta ”heikompi aines”, tulee paljastaneeksi turhan paljon kovasta arvomaailmastaan.

Kohun keskellä mietin, miten tämä nuori yksityisajattelija määrittelisi tositilanteessa heikomman aineksen, jolta lapsilisät poistettaisiin. Tulisiko perheen perustamisen ehdoksi jonkinlainen ajokortti? Perustuisiko lupa lasten saantiin tulorajoihin? Mitä tehtäisiin niille parempiosaisille, jotka juovat liikaa, käyttävät lääkkeitä ja viinaa sekaisin tai järjestävät kokaiinipirskeitä? Voiko uraohjuspariskunta tehdä lapsia, jos heillä ei ole niille aikaa?

Kokoomus ja sen nuorisojärjestö irtisanoutuivat nopeasti ja jyrkästi varapuheenjohtajan puheista. Sananvapaus tässä maassa on, mutta tyhmyydestä sakotetaan. Toisaalta – nyt kaikki tietävät kuka on Saul Schubak.

Kommentoi »