Mondo

Mondon tärpit matkamessuille osa 2


Mitä Matka 2017 -messuilla kannattaa nähdä ja tehdä? Mondon toimituspäällikkö Pekka Hiltunen kertoo omat suosikkinsa.
Kuvat Qatar Airways, Visit Ethiopia, Sri Lanka Tourism

 

Mondon toimituspäällikkö Pekka Hiltunen

1. Qatar Airways. Rakastan hyvien lentodiilien kaivelua, vaikka totta kai se usein käy työstä. Lennän paljon Finnairilla, Norwegianilla ja Turkish Airlinesilla, ja viime vuonna Helsingistä reittejä avannut Qatar Airways on uusi, houkutteleva vaihtoehto. Sen tarjouksilla voi päästä esimerkiksi 300-500 eurolla Aasiaan ja jopa alle 800 eurolla Australiaan. Reittejä ja hintoja on helpointa tutkia verkossa, mutta käyn lentoyhtiöiden messuosastoilla kuulemassa vinkkejä tulevista kampanjoista ja kohteista. Qatar Airways 7e128, Finnair 6k48, Turkish Airlines 7h130.

  2. Etiopia, Namibia, Uganda. Afrikassa moni alue on minulta vielä kokematta, ja eri maiden matkailutoimistojen osastoilta voi löytää ideoita reissuihin ja kuulla vaikka uusista liikenneyhteyksistä. Erityisesti etsin historiallisia nähtävyyksiä ja eläinten bongaamisen mahdollisuuksia. Kun safarimatkojen tarjonta on aina vain runsaampaa, yritän seuloa niiden joukosta vastuullisia vaihtoehtoja. Etiopia, Namibia ja Uganda jäävät usein tunnetumpien maiden varjoon, mutta ne ansaitsevat jokainen vähintään parin viikon reissun. Etiopia 7d140, Namibia 7c140, Uganda 7d130.

  3. Sri Lanka. Pääsen ensi kesänä kiertämään lomalla Sri Lankaa. Olen jo alkanut tutkia parhaita kohteita reissulle, kuten luonnonpuistoja. Maa on yksi parhaista paikoista maailmassa nähdä vaikka leopardeja (kuvassa Yalan leopardeja). On kiva käydä kysymässä messuosastolta täsmävinkkejä ja jutella siitä, kuinka monta päivää kullekin kohteelle kannattaa omistaa. Sri Lanka, 7h141. 

Julkaistu: 13.1.2017