Tuulilasi

Mokka näyttää maistuvan suomalaisille – Opelilla voimakasta kasvua


Jatkuvasti kasvavan ja nopeasti uudistuvan malliston myötä Opel kasvattaa myyntiään ja markkinaosuuttaan. Varsinkin katumaasturien suosikkien joukkoon noussut Opel Mokka, täysin uudenlainen Adam ja uudistunut Insignia ovat mahtavassa vauhdissa.
Kuvat Juha Juntto, TL-kuva-arkisto

Tänä vuonna saksalaismerkin teemana on ollut, että Opelilla menee hyvin. Ensimmäisen puolen vuoden rekisteröintitilastot todistavat, että sanoille on katetta. Opelin myynti on kasvanut Euroopassa neljällä prosentilla 564 000 autoon ja kesäkuussa kasvuvauhti oli jo kuuden prosentin luokkaa.

Opelin hallituksessa myynnistä vastaava Peter Christian Kûspert toteaa, että yhtiö on oikealla kurssilla: ”Varsinkin uudet mallimme ovat menestyneet erinomaisesti. Tähän mennessä jo melkein neljännesmiljoona asiakasta on valinnut uuden Opel Mokkan omakseen.

Täysin uudenlaista Adamia on myyty jo yli 90 000 kappaletta ja Insignian myynti on kasvanut kohisten. Lisäksi tuomme myyntiin uuden Vivaron ja myös uusi Corsa ehtii markkinoille ennen vuoden vaihdetta.”

Ensimmäisen puolen vuoden aikana Opel on kasvattanut markkinaosuuttaan yhdessätoista maassa Euroopassa. Niiden joukossa ovat Iso-Britannia, Saksa ja Suomi. Meillä henkilöautojen myynti kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla hivenen vajaat viisi prosenttia, mutta Opelin henkilöautomyynnin kasvuprosentti oli huomattavasti suurempi 12,4, mikä tarkoitti myös selvää markkinaosuuden kasvua.

Opelilla on jo kolme mallia top 30 listalla, sillä niin Astra, Insignia kuin Mokka löytyvät suomalaisten suosikkilistalta. Vaikka Opel Astra jatkaa eniten myytynä mallina, niin etenkin Insignia on uudistuksen myötä löytänyt oman asemansa markkinoilta.

Sen myynti on yli kaksinkertaistunut (kasvu 111,3 %). Insignian myynti jatkuu varmasti hyvällä tasolla, sillä Insignia OPC on tullut Suomeen ja elokuussa mallisarja laajenee etuvetoisilla Insignia Country Tourereilla. Opel Mokka puolestaan jatkaa kompaktien katumaasturien ylivoimaisena markkinajohtajana.

Hyvän menestyksen myötä Opel investoi tulevaisuuteen. Useimmat uutiset autoalalta ovat kertoneet irtisanomisista, mutta Opel palkkaa Saksassa, Rüsselsheimissa 550 työntekijää uuteen moottorien kehityskeskukseen. Vuonna 2017 käynnistyvään tutkimus- ja testikeskukseen investoidaan 210 miljoonaa euroa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 16.7.2014