Tuulilasi

Mitsubishin uusi tila-auto on kuin ulkoavaruudesta

1


Mitsubishin uusi tila-auto on kuin ulkoavaruudesta

Mitsubishin uusi tila-auto Xpander on varsin poikkeuksellisen näköinen peli. Auto esiteltiin Indonesian kansainvälisessä autonäyttelyssä.
Kuvat All Over Press

Auto on etenkin keulastaan erittäin erikoisen näköinen. Xpander on puoliksi SUV, puoliksi tila-auto, maavaraa on 20,5 senttiä.1,5-litrainen moottori tuottaa 105 hevosvoimaa. Vaihdelaatikon saa neli- tai viisiportaisena.

Auton pituus on peräti 4,475 metriä, leveys 1,750 metriä. Sisään mahtuu seitsemän aikuista. Penkit saa myös alas, jos autoa halua käyttää enemmän tavarankuljetukseen. Pikantti yksityiskohta on, että autosta löytyy 16 pullotelinettä.

Xpander on myynnissä 2018 ainoastaan Indonesiassa, missä sen hinta on noin 13 000 euroa. Hinta vaikuttaa varsin halvalta, mutta on muistettava, että indonesialaisten keskipalkka on vain noin 1000 euroa kuussa.

”Xpander vahvistaa asemaamme Indonesian SUV- ja MPV-markkinoilla. Uskomme, että juuri siellä tällaiselle autolle on tilausta, haluamme siksi olla eturintamassa”, sanoo Mitsubishin toimitusjohtaja Osamu Masoko.  

Julkaistu: 13.8.2017