Tuulilasi

Mitsu uudistaa avolavansa


Mitsubishi esittelee Euroopan markkinoille suunnatun uuden L200-mallin Genevessä.
Kuvat Mitsubishi

Viidennen sukupolven L200-mallin vahvuuksia ovat valmistajan mukaan luotettavuus, sisätilojen mukavuus ja käsiteltävyys. Monikäyttöisyyttä on lisätty tuomalla Club Cab -versioon takaovet.

Mitsubishi luonnehtii mallia Sports Utility Truck -termillä (SUT), koska mallissa yhdistyvät kaupunkimaasturin ja pick-upin ominaisuudet.

L200 käyttää samaa Super Select 4WD-II -voimalinjaa kuin Mitsubishi Pajero -maastoauto. Valittavana on neljä eri ajotilaa, joista 2WD maksimoi polttoainetalouden. Kolme 4WD-ajotilaa soveltuvat puolestaan päivittäisestä ajosta aina vaikeakulkuiseen maastoon.

Mitsubishi L200:ssa on uusi 2.4-litrainen MIVEC-turboahdettu dieselmoottori, joka noudattaa Euroopan ympäristömääräyksiä. Moottori on varustettu päästöjä alentavalla Auto Stop & Go -järjestelmällä, ja CO2-päästöt ovat alhaisimmillaan 169 g/km uudella 6-vaihteisella manuaalivaihteistolla. Alumiinilohkoinen moottori tuottaa versiosta riippuen tehoa 154 hv / 181 hv ja vääntöä 380 Nm / 430 Nm.

Uusi Mitsubishi L200 malli on valmistettu Thaimaassa, ja auto lanseerataan Euroopassa Club Cab ja Double Cab -versioina ensi kesänä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin. 

Julkaistu: 26.2.2015