Mitkä ovat Idols-voittajan suurimmat haasteet, Jone Nikula?
Puheenaiheet
Mitkä ovat Idols-voittajan suurimmat haasteet, Jone Nikula?
Idols-tuomari Jone Nikulan mukaan artistin on levymyynnin lisäksi saatava haltuunsa livepuoli.
20.12.2013
 |
Apu

Idols-voitto on monelle unelmien täyttymys, mutta viime vuosina on huomattu, ettei se takaa menestystä artistina. Suomen pisimpään palvellut Idols-tuomari Jone Nikula, mitkä ovat Idols-voittajan suurimmat haasteet?

- Idolsin suurin ongelma on se, että poppareiden on nykyään erotuttava hiteillä. Niillä saadaan soittoa radioissa ja myydään levyjä sekä keikkoja. Levynmyynti on kuitenkin ollut viime vuodet laskussa, joten monet artistit keikkailevat enemmän. Yhtälö on vaikea, ja vielä vaikeammaksi se on muuttunut. Monet Idols-tähdet ovat saattaneet myydä kohtuullisesti levyjä, mutta eivät ole silti nousseet liveuskottaviksi artisteiksi, Nikula sanoi eilen Idols-finaalin jälkeen Barona Areenalla.

Tälle kaudelle Idolsin levy-yhtiö vaihtui.  Voittaja teki sopimuksen Warner Music Finlandin kanssa. 

- Heillä on tuotantopäällikkönä Asko Kallonen, joka on ollut leipomassa tuomarina ja levy-yhtiön puolesta ensimmäisiä Idols-voittajia. Silloin kun Pakarisen Hanna voitti Idolsin, koko syksyn riitti naputtajia, että hänen levynsä on kuraa. Kun se oli myynyt muutaman kerran kultaa, ihmiset alkoivat hyväksyä, että voihan uransa näinkin aloittaa.

Eilen Idolsin voittanut Mitra Kaislaranta. Kuinka aiot välttää floppaamisen?

- Pidän selkärankani. Tiedän, mitä haluan ja sanon sen myös levyä tehdessä ääneen. Aion laulaa omannäköistä, luomua musiikkia.

Kommentoi »