Miten suunnitella reissu Havaijille?
Matkailu
Miten suunnitella reissu Havaijille?
Miten olisi järkevintä suunnitella reissu Havaijille? Mondon matkailuasiantuntija Concierge antaa muutaman hyvän vinkin.
Julkaistu 4.2.2015
Mondo

Ah, mai tain siemailua auringonlaskussa, Honolulun huojuvat palmut ja Barack Obaman synnyinsairaala. Havaijisaaret ovat monen unelma. Suomesta Havaijille pääsee lentäen melkeinpä vain Yhdysvaltojen mantereen kautta. Kohtuullisia yhteyksiä ovat esimerkiksi KLM:n Helsinki-Amsterdam-San Francisco-Honolulu tai British Airwaysin Helsinki-Lontoo-Los Angeles-Honolulu. Matka-aika on noin 30 tuntia. Vaihtoihin on hyvä varata riittävästi aikaa.

Jos haaveilet vain yhdestä koneenvaihdosta, yhdistä matkaan yö tai pari Tokiossa. Sieltä lentää Honoluluun seitsemässä tunnissa. Concierge suosittelee matkan tekemistä sesongin ulkopuolella, kuten syksyllä, koska silloin hinnat ovat edullisempia ja rannoilla vähemmän ruuhkaa. Kovin kuhina käy joulukuussa ja kesällä. Huhti–toukokuun vaihteessa saarilla on paljon japanilaisia. Lämpötila pysyttelee 20 asteen yläpuolella ympäri vuoden, mutta kuivinta (ja mukavinta) on keväällä ja syksyllä.

Concierge kävisi Waikikin rantojen sijaan Big Islandilla eli Havaijin saarella, josta löytyy sellaisia kiehtovia paikkoja, kuten Pahala, Waimea ja Paukaa.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Kommentoi »