Apu

Miten särki fileoidaan?



Miten särki fileoidaan?

Katso video ja opi, kuinka kalatutkija Kari Nyberg fileoi särjen.
Teksti Sini Kaipainen

Kalatutkija ja innokas kalaruokaharrastaja Kari Nyberg näyttää Avun lukijoille, kuinka särki fileoidaan.

Paistetut särkifileet

* nahattomia särkifileitä

* voita ja/tai öljyä paistamiseen

Paneerausseos:

* 1 dl hapankorppua jauhettuna

* 1 dl korppujauhoja

* 1 tl suolaa

* 1 rkl paprikajauhetta

* 1 tl sitruunapippuria

* 1 tl provencale-yrttimaustetta

Sekoita paneerausseos hapankorpuista ja korppujauhoista.

Mausta se.

Pyörittele särkifileet paneerausseoksessa.

Paista fileet pannulla tai muurikassa öljyssä tai voissa tai niiden seoksessa kauniin värisiksi.

Tarjoa vaikkapa perunamuusin, raikkaan salaatin ja kermaviilikastikkeen kera.

Salsadippikastike

* 4 dl kermaviiliä

* 1 prk Pirkka salsadippikastiketta (lasipurkissa)

* 1 tuore punainen chilipaprika

* 1 keskikokoinen mauste- tai suolakurkku

* 1 dl tuoretta korianteria tai tilliä

Julkaistu: 8.7.2011