Apu

Mitä tehdä Mallorcalla

1

Uudessa Apu Matkassa Hanna Jensen kertoo keväästään Mallorcalla. Jos haaveilet matkasta rauhalliselle saarelle, lue juttu ja pääset ihanaan Baleaarien tunnelmaan!

"Kun halusin matkustaa ajassa taaksepäin vuoteen 1912, hyppäsin vanhaan, puiseen junaan Palman keskustassa ja matkustin parissa tunnissa pohjoiseen rantakaupunkiin, Puerto de Sólleriin. Siellä monen mielestä aika suorastaan pysähtyy.

Mallorcalla näitä idyllisiä pikkukyliä riittää. Yksi kauneimmista on vuoriston Fornalutx, jota on väitetty Euroopan kauneimmaksi kyläksi. Siellä kirjailijat kirjoittavat talvikautena vuorten ympäröimässä laaksossa ja patikoijat vaeltavat, koska lähistöllä on niin monta merkittyä patikointireittiä.

Paikalliset matkaavat viikonloppuisin Fornalutxiin Ca N’Antuna -ravintolaan syömään lammasta ja kuuluisaa juustokakkua ja yrittävät saada pöydän mahdollisimman läheltä takkaa. Kevätkautena tuntui, että takka roihusi vähän joka paikassa.

Saarella kylähypellessä tutuksi tulivat tuhannet manteli- ja sitruspuut, viinitilat ja kylien keskellä olevat toriaukiot, jotka on yleensä rakennettu kirkkojen viereen.

Saaren itäosassa, Puerto Criston kylässä odottivat Cuevas del Drach -tippukiviluolat ja jopa maanalainen järvi."

Lue koko juttu Apu Matkasta 1/2017

Teksti Hanna Jensen, kuva All Over Press

Julkaistu: 6.5.2017