Tuulilasi

Mitä ihmettä? – NEVS rakentaa 11 miljardilla eurolla 150 000 Saab 9-3:sta kiinalaisfirmalle!


National Electric Vehicle Sweden eli Saabin oikeudet nykyään omistava yritys on solminut valtavan sopimuksen kiinalaisen leasing-firman, Panda New Energyn kanssa.
Teksti Max Lange
Kuvat NEVS

NEVS:n ja Panda New Energyn strateginen yhteistyösopimus on jättivoitto Saabin oikeudet ostaneelle yritykselle. Sopimuksen mukaan NEVS toimittaa kiinalaisyritykselle peräti 150 000 autoa, jotka kaikki ovat sähkökäyttöisiä Saab 9-3:ia.

Sopimukseen kuuluu myös, että NEVS toimittaa 100 000 muuta sähköautotuotetta tai palvelua NEVS yhteistyökumppaneille. Sopimuksen arvo on 78 miljardia juania eli noin 11 miljardia euroa.

Panda New Energy on sähköautoihin erikoistunut leasing-yhtiö, jonka erikoisalueena ovat alhaisten päästöjen liikkuvuusratkaisut.

NEVS:n tiedotteessa myönnetään, että sopimus on tärkeä askel yritykselle. Se mahdollistaa monien suunnitelmien toteuttamisen, eli uusien sähköautojen valmistamisen. NEVS oli pitkään talousvaikeuksissa, mutta rattaat on vähitellen saatu pyörimään.

NEVS aikoo myös jatkossa palkata satoja uusia työntekijöitä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 18.12.2015