Tuulilasi

Mitä ihmettä? – Kanadassa myydän Toyota Yarista, joka on oikeasti Mazda 2Mitä ihmettä? – Kanadassa myydän Toyota Yarista, joka on oikeasti Mazda 2

Autoteollisuuden koukerot tuottavat välillä erikoisia tuloksia, ja tämä Kanadassa myynnissä oleva Toyota Yaris on siitä erinomainen esimerkki.
Teksti Max Lange
Kuvat Toyota

Kanadalaisella Toyota Yariksella ei ole mitään tekemistä eurooppalaisen Yariksen kanssa. Auto on nimittäin todellisuudessa sedan-mallinen Mazda 2, jota myydään Yhdysvalloissa Toyotan erikoisbrändin, Scionin alaisuudessa mallinimen ollessa iA.

Kanadassa Scion-brändi on myös käytössä, mutta jostain kummallisesta syystä auto on saanut nimekseen Toyota Yaris, kertoo Carscoops. Pintaa syvemmältä tutkittuna auto on Mazda 2, jonka maskipellit, ajovalot sekä logot on vaihdettu Toyotan vastaaviin.

Varsinkin sisällä yhtäläisyydet Mazdaan ovat ilmiselvät. Suurimmat erot ovat ratin logossa sekä sinisissä koristeväreissä punaisen sijaan. Jopa Mazdan multimediajärjestelmä on löytänyt tiensä muuttumattomana Yarikseen.

Automaailma on täynnä erilaisten yhteistyösopimusten tuomia autokummajaisia, joihin tämäkin auto kuuluu. Mielenkiintoista seurata, kuinka kanadalaiset ottavat uuden Yariksensa vastaan.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 4.10.2015