Tuulilasi

Mitä ihmettä? – 39 vuotta vanha Mercedes G 280 säilöttiin hartsiin


Mercedes-Benz juhlistaa ikonisen G-sarjan uudistumista tuomalla näytille maailman suurimman synteettisestä hartsista valmistetun installaation, jonka sisälle on säilötty ensimmäisen sukupolven Mercedes-Benz G.
Kuvat Mercedes

Kokonaispainoltaan 44.4-tonninen kuutio symboloi G-sarjan kestävyyttä ja ajattomuutta. G-sarjaa on vuodesta 1979 lähtien valmistettu yli 300 000 autoa.

Vuosimallin 1979 Mercedes-Benz G 280 GE on asetettu kuution sisälle maastoajoa kuvaavaan hieman etunojaan asentoon. Kuution valmistaminen vei 90 päivää, päivittäin toteutuksen korkeutta voitiin lisätä vain noin kolmen senttimetrin verran. Valmis kuutio on pituudeltaan 5.5 metriä, leveydeltään 2.55 metriä ja korkeudeltaan 3.1 metriä.

Tämä maastureiden ikoni on uudistunut jatkuvasti, mutta nyt se kokee 40-vuotisen taipaleensa suurimmat muutokset.  Sen kori ja sisätilat on päivitetty täysin, ja samalla esitellään lukuisia uusia varusteita. Silti se on säilynyt itselleen uskollisena. Ikoniset elementit palvelevat edelleen hyvin todellisen monikäyttötaiturin tarkoitusperiä ja antavat G-sarjalle sen ainutlaatuisen ilmeen. Kaikki nämä elementit löytyvät myös uudesta G-sarjasta: tuttu ovenkahva ja tyypillinen oven sulkeutumisääni, kylkien vankat kolhusuojalistat, takaoveen sijoitettu varapyörä ja korostetut vilkkujen kotelot. Nämä ovatkin ainoat tarkalleen vaihtokelpoiset osat edeltäjän kanssa. Juuri tämäntyyppiset ominaisuudet yhdistettynä maasturin kulmikkaisiin linjoihin määrittävät auton erityisen ulkonäön.

Uusi Mercedes-Benz G esitellään ensi maanantaina 15.1.2018 North American International Auto Show (NAIAS)- näyttelyssä Detroitissa.

Julkaistu: 12.1.2018