Tuulilasi

Mitä Bentley meni tekemään lippulaiva Mulsannelleen? – ”näyttää kuin vanhalta kuorma-autolta”

Mitä Bentley meni tekemään lippulaiva Mulsannelleen? – ”näyttää kuin vanhalta kuorma-autolta”
Perinteikäs brittimerkki Bentley on julkistanut faceliftin Mulsanne-malliin. Silmiinpistävintä uudistuksessa on valtava pystysuuntainen maski.
Teksti
Kuvat

Mulsannen uudistus pitää toki sisällään muutakin kuin mielipiteitä jakavaa muotoilua. Facelift kohdistuu tavalliseen Mulsanneen, Mulsanne Speediin ja aivan uuteen pidennetyllä akselivälillä varustettuun malliin. Viimeksi mainittu on tarkoitettu Kiinan markkinoille.

Uusi maski sekä runsas krominkäyttö vievät mielikuvia merkin kulta-aikaan, eli 1920- ja 1930-luvuille. Bentley kertoo, että A-pilarista eteenpäin kaikki on uutta, kuten etupuskuri, konepelti, maski ja ajovalot. Pystysuuntainen kromiritilä auton keulassa on 8 cm aiempaa leveämpi.

Tavallisen Mulsannen keulalla on 6,75-litrainen V8, joka tuottaa 512 hevosvoimaa ja hulppeat 1 020 Nm vääntöä. Suorituskykyä lienee Rolls Roycen sanoin olevan riittävästi, mutta numeroihin asetettuna 0–100 km/h sujuu 5,1 sekunnissa.

Bentley kehuu, että Mulsannet valmistetaan jatkossakin käsityönä, ja yhden auton valmistamiseen kuluu 400 työtuntia.

Uudistunut Mulsanne esitellään suurelle yleisölle Geneven autonäyttelyssä maaliskuun alussa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 25.2.2016
Kommentoi »