Mondo

Missä herkuttelet, Milla Visuri?Missä herkuttelet, Milla Visuri?

Helsingin uusi ruokastrategi Milla Visuri miettii työkseen, miten ruokakulttuuria kehitetään. Missä hän poikkeaa aina matkoillaan?
Teksti Ida Valpas
Kuvat Kaisu Jouppi

Helsingin uusi ruokastrategi Milla Visuri miettii työkseen, miten ruokakulttuuria kehitetään. Missä hän poikkeaa aina matkoillaan?

TUKHOLMA

Rosendals Trädgård on puutarhan, kukkakaupan, kahvilan ja leipomon yhdistelmä keskellä Djurgårdenin puistoaluetta. Kahvilassa on monipuolinen lounaslista, jossa on aina tuoretta ja sesonginmukaista ruokaa. Viikonloppuisin saattaa olla tungosta, mutta tänne kannattaa jonottaa.

OSLO

Kolonihagen Frogner on viihtyisä ravintola vanhan tallin sisäpihalla. Kesäisin täällä on ihana terassi ja talvella avotakka. Kaikki ruuat valmistetaan luomutuotteista, jotka ostetaan suoraan tuottajilta tai viljellään lähellä Osloa.

HELSINKI

Kaupungin kenties sympaattisin ruokakauppa on MAT Catering. Poikkean täällä aina, kun haluan jotain hyvää ja terveellistä. Omistaja Anna kokkaa keittiössä ison lasi-ikkunan takana kaikki ruuat itse. Annokset punnitaan ja maksetaan sen mukaan, kuinka paljon syö.

INKOO

Asun puolet vuodesta Inkoon saaristossa mutta pysähdyn liian harvoin Westerby Gårdin upeaan perhekartanoon syömään. Kesäisin ravintola on auki päivittäin ja pihalla on pop up -kahvila, talviperjantaisin leivinuunissa paistetaan pitsaa.

Julkaistu: 19.5.2016