Missä EU, siellä kakka
Puheenaiheet
Missä EU, siellä kakka
Pekka Seppänen ja Siri Kolu ovat eri mieltä kaikesta. Tällä kertaa Pekka haluaa lopettaa valkoposkihanhien paapomisen.
2.8.2012
 |
Apu

PS. Valkoposkihanhista on haittaa yhä suuremmassa osassa Suomea. Niiden rauhoittamisesta pitäisi luopua ja pilkkoa hanhet pataan.

SK. Eikö Suomessa ole muka lääniä kaikille, ihmisille ja hanhillekin? Muutamasta hanhesta ei tarvitse heti tulla valtalajikysymystä. Keinuen kävelevistä kavereista tulevat pikemminkin mieleen Peukaloisen retket ja sen sympaattiset hanhiseikkailijat. Missä on sydämesi?

PS. Et taida harrastaa lenkkeilyä, jalkapalloa tai piknikillä käyntiä. Hanhet ovat vallanneet kohta jokaisen nurmikentän ja uimarannan ja turmelleet ne ulosteillaan. Siinä ei ole mitään sympaattista.

SK. Luonnossa harrastaminen pakottaa ikävästi myös kohtaamaan luonnon. Lintu ei mene vessaan tarpeen tullen niin kuin ei kettu eikä hirvikään. Jos sitä toivoo, on vieraantunut luonnosta.

PS. Joopa joo.

SK. Puolustat siisteyttä. Logiikkasi mukaan pilkomme pataan myös ne vapun juhlijat, jotka virtsaavat kadulle.

PS. Hyvä idea!

SK. Se oli vitsi.

PS. Ai. Mutta valkoposkihanhilla ei ole mitään tekemistä Suomen luonnon kanssa. Valkoposkihanhia näkee vain hyvin hoidetuilla nurmikentillä ja uimarannoilla, ja niilläkin vasta viime vuosina.

SK. Taidat olla paitsi luonnonvihaaja myös rasisti. Oletko todella sitä mieltä, että uudet maahanmuuttajat ovat huonompia kuin aiem­mat maahanmuuttajat?

PS. Voi, anna anteeksi. Omatkin esi-isäni ovat tulleet Suomeen itärajan takaa.

SK. Okei, saat anteeksi. Vaan mitä mieltä olet siitä, että palkattaisiin hanhipaimenia? Uhka on mahdollisuus: samalla saataisiin hommia muutamalle pitkäaikaistyöttömälle.

PS. Et voi olla tosissasi. Haluaisit kiusata ulkoilijoiden lisäksi myös työttömiä? Häpeäisit. Et taida edes tietää, että hanhien suojelu johtuu EU-direktiivistä. Missä EU, siellä kakka.

SK. Olet siis kotikulmiesi puhtautta puolustava impivaarahaihattelija. Tutustuisit vihollisiisi. Kävisit Brysselissä. Nukkuisit hanhinurmella yhdenkin yön. Jos aamulla vihaat niitä vielä, tuon ruokaohjeen.

PS. Anna mieluummin 336 euroa, jonka joutuu maksamaan, jos epähuomiossa surmaa valkoposkihanhen. Ruokaohjeita en tarvitse, sillä Koko perheen ruutukokki -keittokirjassa on erinomainen resepti nimeltä Täytetty villihanhi.

SK. Hinta on kova, myönnän. Mutta ettekö nyt voisi olla ystäviä? Ystävien syömisestä pitääkin maksaa kova hinta.

PS. Miltähän villihanhenmaksa maistuisi? Ainakin eettisemmältä kuin tavallinen hanhenmaksa.

Kirjoittajat kirjailija Siri Kolu, mediatarkkailija Pekka Seppänen

Kommentoi »