Mirja Pyykkö-Larsson: Eläkeiän ihana vapaus
Puheenaiheet
Mirja Pyykkö-Larsson: Eläkeiän ihana vapaus
Entinen suosikkitoimittaja nauttii aivan tavallisista aamuista koirapuistossa, stressittömästä arjesta ja matkustelusta miehensä Alf Larssonin kanssa.
30.7.2014
 |
Apu

Ravintola Teatterin terassi täyttyi häntää heiluttavista kutsuvieraista, kun jättimäisen FCI World Dog Show 2014 -koiranäyttelyn järjestäjät esittelivät tapahtumaa medialle.

Terassilla pyörähtänyt Mirja Pyykkö-Larsson, 68, on tunnetusti koiraihmisiä. Mirjan ja aviomies Alf Larssonin edellinen, hyvin rakas, Fredi-koira kuoli autoimmuunisairauteen 2-vuotiaana. Menetys oli raskas, mutta nyt eletään iloisempia aikoja.

Perheeseen kuuluu vuoden ja kahdeksan kuukauden ikäinen Minni. Venäjänbolonka on puhdas seurakoira, joka on hyvin kiinnostunut ihmisistä.

– Käyn joka aamu Minnin kanssa koirapuistossa. Minni tapaa siellä viittä koirakaveriaan ja minä viittä ystävääni. Olemme kaikki eri aloilta, ja juttelemme vaikka mistä. Ne ovat todella mukavia hetkiä, Mirja kertoi.

Eläkevuodet ovat kuluneet vapaudesta nauttien, vaikka hienon toimittajanuran tehnyt Pyykkö-Larsson huomaakin välillä miettivänsä, mistä kaikesta pitäisi tehdä juttuja.

– Mutta nyt olen rauhoittunut. Töissä ollessani en edes huomannut, kuinka stressaantunut oikeastaan olin.

Eläkeläisen elämänrytmi tuntuu hyvältä. Nyt Mirjalla ja Alfilla on mahdollisuus tehdä asioita spontaanisti. Molemmat pitävät matkustamisesta, ja viimeiset reissut ovat suuntautuneet Länsi-Kreikkaan, Tel Aviviin, Ateenaan, Dubliniin ja Hong Kongiin.

Kommentoi »