Mira Luoti nousee Porissa teatterin lavalle yhdessä Marja Packalénin ja Sari Havaksen kanssa – Gabriel, tule takaisin on muusikon ensimmäinen puherooli
Kulttuuri
Mira Luoti nousee Porissa teatterin lavalle yhdessä Marja Packalénin ja Sari Havaksen kanssa – Gabriel, tule takaisin on muusikon ensimmäinen puherooli
Tulkintamme on hieno yhdistelmä ­Waltaria ja kuuluisaa huijari Ruben Auervaaraa. Ryhdyin tutkimaan muitakin naistenhuijareita, kuten Netflixin ­sarjaa Tinder-huijarista. Ihan koukutuin niihin, Luoti nauraa.
Julkaistu 1.6.2022
Apu

Kirjailija Mika Waltarin näytelmää Gabriel, tule takaisin pidetään parhaana suomalaisena ­tragikomediana. Nyt ­Kirjurinluodon kesä­teatteri tuo tarinan ­rakkaudennälästä ja röyhkeästä rahan­ahneudesta Poriin.

Näytelmässä kahden vanhapiikasisaren kanssa asuu sisarentytär Raili, jonka saappaisiin astuu PMMP-yhtyeen laulaja Mira Luoti. Rooli on hänen ensimmäinen puheteatteriroolinsa, aiemmin muusikko on esiintynyt musikaaleissa.

– Olen lukenut Waltarin Sinuhe egypti­läisen, mutta näytelmä oli uusi tuttavuus. Tulkintamme on hieno yhdistelmä ­Waltaria ja kuuluisaa huijari Ruben Auervaaraa. Ryhdyin tutkimaan muitakin naistenhuijareita, kuten Netflixin ­sarjaa Tinder-huijarista. Ihan koukutuin niihin, Luoti nauraa.

Porissa syntynyt Luoti ­pääsee nyt asumaan kesän synnyin­kaupungissaan. Hän kertoo, että kesä­pestit teatterikaupungeissa ovat olleet mieluisia kokemuksia koko perheelle.

– Kesäteattereiden ansiosta olemme kokeilleet muun muassa frisbeegolfia, maastoajelua ja vierailleet strutsitilalla.

Neljä vuotta sitten Sappeella perhe päätyi asumaan palolaitokselle.

– Siellä haisi bensa ja meteli oli omalaatuista, mutta henkilökunta oli herttaista. Kyläkauppa tuli tutuksi, ja ilmestymiseni paikalle pelkässä pyjamassa herätti suurta huvitusta.

Gabriel, tule takaisin! Kirjurinluodon kesäteatterissa 9.6.– 9.7.2022

Kommentoi »